Hyppää sisältöön

Puttiotteen painepisteet lisäävät kontrollia

Tällä viikolla GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen kertoo, kuinka upotat enemmän putteja ottamalla puttiotteen painopisteet haltuun.

Usein kuulee sanottavan, että puttiotteen tulee olla mailasta mahdollisimman hellä. Sormet ovat lähin tuntoaisti osumalle mutta pehmeä tuntuma ja tukeva ote eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Perehdymme puttiotteen painepisteisiin, joiden avulla saat liikkeestä vakaamman ja osumaenergian välittymään eteenpäin.

Vasemman käden ylimmät sormet puristavat mailaa kohteeseen

Aseta putteri kämmenmontun pohjalle ja purista vasemman käden kahdella ylimmällä sormella vartta kohteen suuntaan. Saat mailalle tuen joka takaa vakaan ranteen toiminnan osuma-alueella. Tämä kehittää lavan nostokulman ja lavan asennon suorana pysymistä osumassa. Asettamalla gripin kämmenmonttuun varmistat samalla mailan varren ja kyynärvarren samansuuntaisuuden. Huomaa vasemman ranteen suoruus tai jopa lievä taittuminen kuperaksi (ulnar deviation).

Maila asettuu vasemman kämmenen monttuun. Edestä katsottuna vasen ranne suoristuu kämmenselästä

Maila asettuu vasemman kämmenen monttuun. Edestä katsottuna vasen ranne suoristuu kämmenselästä

Tuetut vasemman käden putit

Oiva harjoite vasemman kämmenen tukeen on vasemman käden putit tuettuna. Paina oikealla kädellä vartta kämmenmonttua vasten loppuasentoon saakka.


Mainos: GoGolfin tammikuun kursseille vielä muutama paikka vapaana. Varaa paikkasi täältä.


Myös oikea kyynärvarsi mailan linjaan

Jotta käsivarret muodostavat symmetrisen parin keskenään myös oikean kämmenen montun tulee olla varren suuntainen. Mukavan alkuasennon löytämiseksi oikean mittainen putteri on elinehto symmetrialle.

Puttaa driverilla

Oikean kämmenmontun paine kohdistuu niin ikään kohteen suuntaisesti. Harjoittele putteja driverilla taittaen oikea ranne kohteen suuntaan pienentämällä lavan nostokulmaa. Puttaa niin että oikean kämmenmontun paine pysyy loppuasentoon saakka ja pallo rullaa vakaasti griiniä pitkin.

Peukalot vartta pitkin alas

Yksinkertainen puttiote on symmetrinen. Otteessa on paine kohteen suuntaan, mutta käsivarret ja peukalot ovat pehmeästi varrella. Vasemman käden kaksi ylintä sormea puristaa vartta vasten vasenta kämmenmonttua ja oikean kämmenen kämmenmonttu painaa vartta eteenpäin kevyesti. Vartta pitkin alaspäin olevat peukalot antavat tuntumaa mailaan ja asettuvat mailan gripin paksuuteen luonnollisesti.

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta ja suosituista talvikursseista pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella.

Etsi luettavaa