Hyppää sisältöön

Puttichippi – usein yksinkertaisin vaihtoehto

Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja

Puttichippi on yksinkertainen vaihtoehto griinin ulkopuolelta silloin kun puttaaminen ei tule kyseeseen. Puttichippi perustuu pitkälti putin tekniikkaan ja tuntumaan, kirjoittaa Timo Karvinen.

Käytä puttichipissä lähes identtistä putin alkuasentoa. Mailan lie kulma on sama kuin putterilla, jolloin rautamailan kanta on hiukan ilmassa. Silmät ovat pallon yläpuolella, ja liike toteutetaan hartioista, kuten puttikin. Merkittävin ero puttiin on se, että putti lyödään nousevaan mailan liikkeseen ja puttichippi kevyesti alaspäin.

Tämä mahdollistuu painamalla alkuasennossa käsiä vähän puttia enemmän pallon etupuolelle ja siirtämällä ylävartalon painopistettä kevyesti kohteen suuntaan.

Mailavalinta tulisi olla sellainen että puttia vastaavalla rytmillä pallon vauhti ja kuljettu matka vastaa puttia. Yleensä se on rauta 6 tai 7. Kun löydät samaan rytmiin soveltuvan mailan ei puttichippiä tarvitse paljoakaan harjoitella koska jokainen putti on myös tämän lyönnin etäisyystreeniä.

Valmistaudu puttichippiin kuin puttiin. Lue breikki, tunne oikea vauhti ja pyri säkittämään.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa