Hyppää sisältöön

Puttaa paremmin – Yksinkertainen treeni joka toimii

Pituuskontrolli griineillä on hyvän puttaajan merkki. Kun pelaajalla on hyvä tuntuma pituudesta on pallon liike ja putin kallistus selvästi helpompi visualisoida ja toteuttaa. Kun vauhti on kohdallaan löytyy myös oikea linja helpommin. Kun luotat vauhtiin löytyy luottamus myös linjaan.

Putin kovuus tulee monilla selkärangasta ja lähes ajattelematta. Tämä on hyvä tapa toimia mutta se voi asettaa rajoitteita varsinkin silloin kun päivän vauhti ei ole aivan kohdallaan. Monesti näen pelaajien puttaavan hyvällä vauhdilla tasamaalla mutta ylämäkeen putit jäävät lyhyeksi ja alamäkeen ne valuvat pitkäksi. Pelaaja on kuin omien vaistojensa vanki. 

Putin kovuudesta on olemassa kehittyneempi aste. Parhaimmillaan pystyt itse valitsemaan putin vauhdin ja soveltamaan eri vauhteja eri tilanteisiin. Esimerkiksi ylämäkeen putatessa on pystyttävä lyömään palloa lujempaa kuin mitä tuntuma antaa ensin ymmärtää. Pelaajan on tietoisesti hallittava oma tekeminen. 

Loistava tapa ottaa kontrolli vauhdista on lyödä putteja eri nopeuksilla. Aseta kolme palloa puolentoista metrin päähän reiästä. Lyö ensimmäinen lujaa, niin että pallo osuu reiän takareunaan. Lyö toinen putti niin, että pallo putoaa reikään täydellisellä puttivauhdilla. Puttaa viimeinen pallo niin pehmeällä vauhdilla kuin mahdollista ja yritä pudottaa pallo reiän reunan yli viimeisillä voimillaan. Toista nämä kolme suoritusta kunnes kontrolli pituudesta onnistuu helposti. Käytä eri vauhteja myös kentällä.

 

Etsi luettavaa