Hyppää sisältöön

Putkosella hyvä avauskierros – tanskalaisteini kärjessä Mauritiuksella

Teemu Putkonen pelaa uransa ensimmäistä European Tourin kisaa.

Teemu Putkonen on kuusi lyöntiä kärjestä avauskierroksen jälkeen, kun iltapäivän lähtijät ovat vielä kierroksellaan. Janne Kasken tulos tahriutui tripla-tuplaan.

Teemu Putkonen saa hyvän arvosanan uransa ensimmäisestä kierroksesta European Tourilla. Putkonen pelasi torstain avauskierroksen Mauritiuksella 72 lyönnillä ja jakaa tässä vaiheessa sijaa 64, kun kierros on vielä aamupäivän lähtijöiden osalta kesken.

Kymppireiältä kierroksen startannut Putkonen avasi kierroksen loistavasti. Hän oli neljän reiän jälkeen kolme alle parin, mutta pari bogia etuysin loppuun pudotti tuloksen puolivälissä -1:een.

Kun takaysin alkuun syntyi kaksi bogia, oli Aasian Tourille kunnon kategoriaa ensi kaudeksi havitteleva Putkonen pudonnut tulokseen +1. Päivän neljäs ja viimeinen birdie tuli 14. reiälle. Kun viisi viimeistä reikää meni pariin kirjattiin tauluun par-tulos.

Yhtä hyvin ei kulkenut kisan toisella suomalaisella Janne Kaskella, jonka turmioksi koitui kolme tuplabogia. Ne syntyivät rei’ille 10, 15 ja 4. Myös Kaske aloitti kierroksen kymppireiältä.

Tuplien lisäksi Kaske teki yhden bogin, mutta onnistui kuitenkin tekemään myös neljä birdieä. Kierroksen lopuksi ex-porvoolaisen tulokseksi ynnättiin 75 lyöntiä (+3).

Par-tuloksessa olevalla Putkosella on kisan kärkeen matkaa kuusi lyöntiä. Ykkössijaa jakavat tällä hetkellä Ranskan Benjamin Hebert ja Tanskan Rasmus Højgaard.

Hebert, 32, taisteli muutama viikko sitten European Tourin ensimmäisen finaalikisan Turkish Airlines Openin voitosta, mutta jäi lopulta toiseksi. Nyt hyvässä vireessä oleva ranskalainen hakee uransa ensimmäistä voittoa pääkiertueelta.

Sen sijaan Challenge Tourilla voittoja on peräti kuusi. Ne ovat tulleet myös sangen erikoisella tavalla, sillä hän nappasi kolme ykköstilaa sekä kaudella 2011 että 2014 varmistaen reitin takaisin pääkiertueelle jo kesken kauden.

Ensimmäistä voittoaan hakee myös Højgaardin kaksosista Rasmus. European Tourin karsinnoissa paikan kiertueelle napannut tanskalaisteini pelaa tosin vasta uransa viidettä European Tourin kisaa.

Iltapäivän lähtijöistä parhaiden on aloittanut Etelä-Afrikan Jaco Ahlers, joka on seitsemän reiän jälkeen neljä alle parin.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa