Hyppää sisältöön

Purkautuiko Ian Poulterin ykköstiin jännitys äänekkäällä ja haisevalla tavalla: ”Se on yksi tapa ylläpitää sosiaalista etäisyyttä”

Ian Poulterilta pääsi vahinko viime viikon kisassa.

Ian Poulter päästi paukun ykkösen tiillä. Ääni taltioitui videolle, joka on levinnyt viraalisti ympäri maailmaa.

PGA Tourilla mikrofien määrä on lisääntynyt viime aikoina.

Ian Poulterin kannalta tämä on hieman noloa, sillä viime viikolla pelatun Travelers Championshipin päätöspäivänä mikrofoni taltioi ykkösen tiillä äänen, josta ei voinut erehtyä: Poulter päästi pitkäkestoisen ja kovaäänisen pierun.

Purkautuiko Poulterin kisajännitys nyt sitten tällä tavalla? Tai ehkä kyseessä ei ollut vahinko. Ehkäpä herra Poultersissa on petomaanin vikaa, ja hän päästi sen tahallaan.

Petomaani eli Le Pétomane oli ranskalainen pierutaitelija, joka viihdytti kansaa päästelemällä peräaukostaan mitä ihmeellisimpiä ääniä ja sammuttamalla kynttilän liekin metrien päästä puhaltamalla ilmaa alapäästään.

Greg Chambersin kanssa pelannut englantilainen osasi siinä mielessä ajoittaa purkauksensa oikein, että hän päästeli menemään vasta sen jälkeen, kun Chambers oli osunut palloon.  Jotkut pelaajathan saattavat häiriintyä pienistäkin äänistä, jos ne sattuvat taakseviennin aikaan.

”Saitko taltioitua tuon?” Poulterin caddie kysyy videolla ilmeisesti äänimieheltä.

”Pysy siellä… Oliko sen tarkoitus olla hiljaisempi?” Chambers reagoi tilanteeseen.

”Kolmen mailan tuuli”

Myöhemmin Poulter ja Chambers jatkoivat sanailua pierun tiimoilta Twitterissä, kun video tapahtuneesta lähti leviämään kulovalkean tavoin sosiaalisen mediassa.

”Kolmen mailan tuuli tänään ykkösen tiillä. Muista aina varoa live-mikkiä”, Poulter nauratti yleisöä.

”Tykkään siitä, että sana pieru (fart) on tekstitetty videoon. Se viimeistään vakuutti minut asiasta”, Chambers vastasi.

”Parasta asiassa on se, että kaikki luulevat, että se olit sinä, joka pieraisit”, Poulter jatkoi.

Miljoonayleisö

Alkuperäinen Le Petomaneen saavutti live-keikoillaan suuren suosion, mutta 1800-luvulla uransa kultavuosia viettänyt flatulisti olisi voinut vain unelmoida sellaisesta miljoonayleisöstä, jonka Poulter keräsi flatukselleen internetin välityksellä.

Muun muassa TMZ-viihdesivusto haastatteli Poulteria asiasta. Poulter muistutti videohaastattelussa, että pierun päästäminen oli yksi tapa pitää yllä sosiaalista etäisyyttä.

PGA Tourilla tälle onkin tarvetta, sillä tänään kiertueella moni pelaaja ja caddie on antanaut positiivisen tuloksen koronatestissä.

Etsi luettavaa