Hyppää sisältöön

Pulkkasen loppu loi mahdollisuuden: Tulos tai ulos sunnuntaina

Tapio Pulkkasesta kehkeytyi Portugalin kisassa Mr. tasaisuus

Tapio Pulkkanen pelasi viimeiset kuusi reikää kolme alle parin ja lähtee sunnuntaihin selkeällä teemalla. Alhainen tulos tai kausi päättyy. Kalle Samooja lähtee Pulkkasen tavoin sijalta 17 viimeiseen kierrokseen.

Sunnuntaina Portugal Mastersissa yhdellä suomalaisella on isot mahdollisuudet: Tapio Pulkkasella. Toki Kalle Samoojakin voi saavuttaa reilusti pisteitä, mutta Kallella on varmistettu jo paikka vähintään Turkin finaalikisaan, joten hän pääsee pelaamaan vailla paineita. 

Tapio Pulkkanen tulee uusimaan pelioikeutensa European Tourille toista kertaa peräkkäin, joka on jo itsessään upea saavutus. Kotkalainen haluaa kuitenkin jatkaa kautta rahakkaissa finaaleissa, joiden ensimmäiseen kilpailuun päästäkseen hänen on noustava noin kymmenen sijaa Race to Dubai -listalla. 

Ennen Portugalin kisaa sijalla 97 oleva Pulkkanen tarvitsee omien arvioidensa mukaan sijoituksen viiden parhaan joukkoon, jotta kausi voi jatkua. Voi olla, että sijan kaksi alempikin voi riittää. 

Lauantain kierroksella Pulkkanen jatkoi tasaista sarjaa. Kolmen kierroksen tulokset ovat olleet 68-69-69 (-7), joka oikeuttaa sijaan 17. Samassa tuloksessa on kymmenen muutakin pelaajaa, joten Pulkkanen on niin sanotusti tiiviissä tilanteessa.

Sunnuntaina Pulkkasen katse on asetettu alhaiseen kierrokseen ja kovaan nousuun. Tällä hetkellä viidettä sijaa jakaviin pelaajiin on neljä lyöntiä matkaa. On siis helppo arvioida, että sunnuntain tulos pitäisi todennäköisesti olla luokkaa 65 tai 64 (-6 tai -7), jotta kausi voisi jatkua Turkkiin. 

”Ihan hyvä kierros tänäänkin. Mielestäni oli vaikeita lipunpaikkoja varsinkin etuysillä. Vähän kliinisempiä wedgejä lipun juureen niin sauma nousulle on olemassa. Sen verran tuloslistaa tutkailin että -7 huomenna täytyisi rakentaa jotta nousisin top-5. Myös bogit pitäisi huomenna saada pois kortista”, Pulkkanen taktikoi.

Kärjessä etenee Etelä-Afrikan Brandon Stone tuloksella -15. Hän hakee jo uransa neljättä European Tourin voittoa, joista edellinen viime vuonna Skotlannista lukeutui suurvoitoksi sen kuuluttua Rolex Seriesiin. 

Kalle Samooja oli päiväänsä toimistolla erittäin tyytyväinen tuloksen 68 (-3) jälkeen. 

”Tänään oli hyvä päivä officessa. Greenit olivat ehkä hieman napakoituneet eilisestä ja tuuli pysyi sopivan terhakkaana. Liput olivat ehkä hieman tiukemmat, niin oli vaikea päästä lähelle”, Samooja pohti.

Samooja teki kierroksella viisi birdieä. Bogit tulivat sekä etu- että takalenkin viimeisillä väylillä. Puttiaan manannut peluri oli tänään tyytyväinen toimintaansa.

”Puttipeli oli jo huomattavasti parempaa, niin sanotusti normitasolla. Hyvä positiivinen esitys ja hajuetäisyyden päässä top kympistä. Vedetään huomenna aggressiivinen, iso kierros, niin hyvät sijat ovat vielä saavutettavissa”, jaetusta yhdeksännesta sijasta kahden lyönnin päässä oleva Samooja päätti.

Mikko Korhonen tippui sijalle ynnämuut. Lauantaina Korhonen pelasi tuloksen +2 ja lähtee sunnuntaihin kokonaistuloksesta -1 ja sijalta 61. Korhonen piti tärkeimpänä asiana ennen Portugal Mastersia valmistella itseään fyysisesti ja henkisesti kohti European Tourin finaaleja, joissa isot eurot ja pisteet ovat jaossa. 

Tulospalvelu

Kisa on nähtävissä suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta. Kisan selostuksesta vastaa Teemu Tyry.

Etsi luettavaa