Hyppää sisältöön

Pulkkaselle tärkeä onnistuminen Lontoossa – pelasi takaysin neljä alle parin

Tapio Pulkkanen pelasi Lontoossa yhden kauden parhaista kilpailuistaan.

Tapio Pulkkanen pelasi yhden kauden parhaista kilpailuistaan tällä viikolla Lontoossa. Loistavalla lopetuksella voi olla tärkeä merkitys kauden päätteeksi.

Tapio Pulkkanen pelasi BMW PGA Championshipin takaysin neljä alle parin. Päivän kohokohta oli toiseksi viimeiselle reiälle syntynyt eaglen, joka nosti Pulkkasen sijoitusta monella pykälällä.

Sen sijaan alku oli Pulkkasella hankala. Hän teki bogit rei’ille kolme ja seitsemän, etuysin tulokseksi merkittiin 37 (+2), mutta Kymen Golfia edustava Pulkkanen onnistui malttamaan mielensä.

Takaysillä keli parani hieman ja samalla mahdollisuudet tehdä tulosta. Hän teki birkut takaysin alkuun rei’ille 11 ja 12, jonka jälkeen syntyi neljä paria putkeen ennen päivän kohokohtaa.

”Eagle 17. reiällä oli maukas. Löin spoonin tiiltä semiraffiin, josta laitoin 245 metristä rautakakkosen griinille 10 metriin reiästä ja laitoin lirutusputin sisään”, Pulkkanen kertasi suoritustaan.

Wentworthissä kaksi viimeistä reikää ovat par 5:ia. Päätösreiällä Pulkkanen ei kuitenkaan päässyt lyömään toista päälle.

”Viimeisellä jäi vähän nihkeä matka toiseen lyöntiin. Rautakakkonen olisi pitänyt istuttaa griinille ja jos se olisi mennyt pitkäksi, olisi ollut melko haastava chippi edessä.”

Niinpä Pulkkanen päätti lyödä lay upin. Lähestyminen meni kuuteen metriin, josta hän ei saanut birdieä upotettua.

Pulkkasen yhteistulos kisassa oli -5 (71-73-69-70) ja lopullinen sijoitus 26:s.

Tärkeä onnistuminen kortin uusimisen kannalta

Pulkkasen onnistunut lopetus voi vielä nousta arvoon arvaamattomaan, kun loppukaudesta ynnäillään pisteitä European Tourin rankingissa ja jaetaan pelioikeuksia kaudelle 2020.

Ennen Wentworthissä pelattua kisaa Pulkkanen oli rankingissa sijalla 122. Lontoon-kilpailun jälkeen Pulkkasen sijoitus on 109:s. Mikäli Pulkkanen on 110 parhaan joukossa ennen finaalikisoja, se varmistaisi hänelle paikan maanosan pääkiertueella myös ensi kaudeksi.

Jonkun verran heikommallakin ranking-sijoituksella paikka pitäisi hellitä, sillä listauksesta poistetaan sellaiset pelaajat, joille ei ole kertynyt riittävästi kilpailuja kiertueella kauden aikana.

Sijoitus 26:nneksi BMW PGA Championshipissä toi Pulkkaselle noin 70 ranking-pistettä ja noin 63 000 euroa eli kauden suurimman tilin yksittäisestä kisasta.

Pulkkasen viisi parasta sijoitusta tältä kaudelta:

Kilpailu Sijoitus Pisteet Eurot
Trophee Hassan II 8. 87,5 62 500 €
Made in Denmark 12. 67,3 47 475 €
Volvo China Open 14. 49,4 37 547 €
South Afrikan Open 15. 26,5 14 269 €
Dubai Desert Classic 20. 49,1 32 800 €

Kaikkiaan Pulkkanen on pelannut tällä kaudella 23 kilpailua ja päässyt niissä jatkoon yhdeksän kertaa.

Tänään Pulkkanen matkustaa Lontoosta Skotlantiin, jossa pelataan kiertueen klassikkokisa Dunhill Links. Pulkkasella on kisasta hyviä muistoja, sillä hän sijoittui siinä viime vuonna neljänneksi varmistaen paikkansa kiertueella tällä kaudella.

”Ensi viikolle luvassa raastokeliä ja valmiina ollaan taas taistelemaan. Huomenna on iisi päivä, ja ajatuksissa kävellä joku kentistä”, Pulkkanen viestitteli Lontoosta.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa