Hyppää sisältöön

Pulkkaselle kauden paras kierrostulos: ”Vahvoja avauksia ja hyvää kenttäpeliä”

Tapio Pulkkanen nautiskeli Kingsbarnsin kierroksestaan

Tapio Pulkkanen oli virheetön avauskierroksellaan Dunhill Links Championshipissa Skotlannissa. Artikkelissa myös video Lee Westwoodin hole-in-one, joka oli koko uran 18:s

Tapio Pulkkasen elämä hymyilee golfillisesti paljon kirkkaammin kuin vielä viikko sitten. Silloin hän oli avannut lupaavasti BMW PGA Championshipin, mutta ei vielä pelannut loistavaa viikonloppua, joka nosti hänet kisassa sijalle 26 ja kiinni European Tourin korttiin ensi vuodelle. 

Pulkkasella on myös Skotlannista hyviä muistoja ja hän käyttikin ne hyväkseen pelaamalla Kingsbarnsissa tuloksen 65 (-7) heti kilpailun alkuun. Viime vuonna hän pelasi samalla kentällä tuloksen 67 (-5), joten Kingsbarns tuntuu istuvan hyvin kotkalaislähtöisen pommittajan pelille. 

”Sain yvän startin kilpailuun. Birdiepaikkoja oli runsaasti, moni niistä  menikin sisään.”

Pulkkanen ei lähtenyt jossittelemaan, vaikka etenkin kuudella viimeisellä viheriöllä hänellä oli 16:n eagle-putti mukaanlukien useita paikkoja, joista olisi voinut tulostaan parantaa.

”Pallon lyöminen oli vahvaa sekä tiiltä että väylältä. Huomenna Old Coursella sitten samanlaisella ajatuksella. Tuuli oli tänään vielä melko mietoa”, Pulkkanen raportoi tuntemuksiaan.

Tulos 65 (-7) sivusi Pulkkasen kauden parasta tulosta, jonka hän pelasi myös China Openin avauskierroksella. Uran paras kierros European Tourilta on vuoden takaa, jolloin hän pelasi lauantaina Carnoustien kentällä käsittämättömästi tuloksen 64 (-8). Viime vuonna hän avasi kisan 11 lyöntiä huonommalla tuloksella, mutta sijoittui silti neljänneksi. 

Perjantaina Pulkkanen tulee pelaamaan St.Andrewsin kentällä, jossa hän viime vuonna avasi kisan tuloksella +4, mutta päätti sen komeasti vaikeassa kelissä tulokseen -3. Lauantaina Pulkkasella on vuosipäivä Carnoustien superkierroksen kanssa. 

Kisan kärjessä olevaan Justin Waltersiin Tapsalla on kaksi lyöntiä, kakkossijalla tuloksessa -8 on neljä pelaajaa.

Carnoustiessa muiden ennakkosuosikkien kanssa kiertänyt Lee Westwood ilahdutti kansaa ja katselijoita holarillaan, jonka hän löi kentän kahdeksannella 172 metrin matkalta. Se oli junioriajat ja amatööripelit huomioiden uran 18:s

Kalle Samooja ei saanut koneita täysin käyntiin St.Andrewsissa. Kalle pelasi kolmella birdiellä ja kahdella bogilla tuloksen -1, jolla jakaa sijaa 103. Kalle oli erityisesti ongelmissa greenien nopeuksien kanssa. 

”Melko tasapaksu päivä. En oikein saanut putteja sisään. Greenit ovat näillä links-kentillä aina melko hitaat, joka aiheutti ongelmia. Vauhdit vähän kateissa”, Kalle harmitteli. 

Huomenna Kalle pääsee kenttäbongaamaan kentistä upeimman, Kingsbarnsin, jossa hän ei ole vielä koskaan pelannut. Tarkoitus oli pelata harjoituskierros Kingsbarnsissa tiistaina, mutta mailat saapuivat vasta tiistai-iltana. 

Tulosluettelo: 

Viasat Golf ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä. Kisan selostuksesta vastaa Teemu Tyry.

Etsi luettavaa