Hyppää sisältöön

Pulkkasella paljon voitettavaa sunnuntaihin

Tapio Pulkkanen kavensi lauantaina eroa kärkimieheen Portugal Mastersissa

Tapio Pulkkanen lähtee 14:nneltä sijalta South African Openin viimeiseen kierrokseen. Varsinaisesti mitään hävittävää ei ole, mutta onnistumisella voi saavuttaa lähes kaiken.

Pitkä, noin 27 kilpailun kausi on ensimmäisen kilpailun osalta Tapio Pulkkasen puolesta käynnistynyt upeasti. Hän on luonut itselleen kaikki mahdollisuudet sunnuntaille taistella paikasta The Openiin ja saada lentävä lähtö kauteen 2020. 

29-vuotiaan kolmas kausi on kutkuttava. Pulkkasen potentiaali tietäen vain taivas on rajana. Ensimmäisessä kilpailussa onnistuminen voi avata paljon itseluottamusta käytettäväksi kolmeen suureen Lähi-idän kilpailuun, jotka käynnistyvät ensi viikolla. Tällä viikolla potissa on 2000 Race to Dubain pistettä kun niitä ensi viikolla on jaossa jo 7000. 

Vaikka lauantai oli vaikea päivä Pulkkaselle, ei ole mitään esteitä, etteikö sunnuntaina voisi palata torstain ja perjantain tulostahtiin. Tulos -5 tai -6 saattaisi riittää jopa mitalisijoille ja paikkaan The Open Championshipiin. 

Se vaatisi vähän enemmän väyläosumia, jotka takaavat laadukkaampia birdiepaikkoja. Vaikka perjantain kierroksella Pulkkanen onnistui pelaamaan -5 vain yhdeksällä viheriöosumalla, ei sellaista tilastokummajaista yleensä ole luvassa kahta kertaa neljän päivän aikana. 

Puttitilasto kertoo, että Pulkkanen puttasi 33 kertaa lauantaina. Toisaalta kovin monesti hän oli hyvin kaukana reiästä lähestymisensä jälkeen, joka taas usein johtui raffista lähteneestä lähestymisestä. 

Paikka The Openiin on tarjolla kolmelle parhaalle pelaajalle vielä ilman paikkaa kisaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että paikka on luvassa kolmelle pelaajalle kun Louis Oosthuizen kärjestä lasketaan pois. 

Tällä hetkellä viimeisessä paikassa on kiinni Branden Grace, joka jakaa neljättä sijaa yhdessä neljän muun pelaajan kanssa. Tasatilanteessa paikka menee parhaan maailmanlistasijoituksen omaavalle pelaajalle. Pulkkasen osalta olisi parempi mahtua kolmen joukkoon, sillä maailmanlistasijoitus 385 jättäisi hänet tasatilanteessa useampien pelaajien taakse. Käytännössä paikka The Openiin on siis kolmen lyönnin päässä. 

Toivottavasti myös Sami Välimäki onnistuu sunnuntaina tekemään tärkeää nousua. Samilla on luvassa pitkähkö tauko, sillä karsintakategorialla ei näytä olevan mitään asiaa Lähi-idän suurkisoihin. Nokia River Golfia edustava Välimäki lähtee viimeiseen päivään tulokessta -5 ja kisan sijalta 45.

Viasat Golf ja Viaplay aloittavat suoran lähetyksen viimeisestä kierroksesta kello 11.00.

Tilanne lähdettäessä viimeiseen päivään: 

Etsi luettavaa