Hyppää sisältöön

Pulkkasella huikea nousu ET:n karsintafinaalissa

Tapio Pulkkanen oli leipomassa superluokan kierrosta ET:n karsintafinaalissa, kunnes 30 minuutin heikko jakso piti kapulaat rattaissa. Lopputulos 66 (-4) oli kuitenkin elintärkeä jatkoonpääsy- ja ET-korttihaaveiden kannalta. Pulkkanen lähti kierroksen jälkeen hiomaan takaysillä reistalleita rautalyöntejä.

Tapio Pulkkanen aloitti ET:n karsintafinaalin lauantaina pelaamalla tuloksen 77 (+5) vaikeammalla Stadium -kentällä. Toisena päivänä epäonnistuminen olisi tiennyt jopa liian pitkää matkaa kurottavaksi. Pulkkanen tarttui tuumasta toimeen ja alkoi kuroa eroa umpeen birdie toisensa jälkeen. Mahtava alku oli tosiasia kun hän takoi kolmen birdien suoran väylille 2-4. Lisää hyvää tuli etuysillä vielä väylillä 6 ja 7, joiden jälkeen tulos oli jo viisi alle.

”Putteri oli tosi lämpimänä ja käytin etuysillä paikat todella tehokkaasti. Vielä kun kympillä sain luotua lyhyen eaglepaikan niin kyllä siinä kävi mielessä, että tästä voisi rakentaa todella ison kierroksen. Raudat alkoivat kuitenkin reistailla takaysillä ja se toi kolme bogia nopeasti korttiin. Tämä oli kuitenkin hyvä päivä ja nyt vähän hakemaan fiilistä rautoihin ennen huomista.”

Pulkkasen bogijuna tuli päätökseen kentän vaikeimmalla väylällä 15. Upeasti läpi päivän draivannut Pulkkanen lähestyi noin 150 metristä pariin metriin upottaen birdiensä. Lopussa lähestymiset eivät löytäneet enää reiän juureen ja korttiin merkattiin kolme paria. Helpommalla Tour Coursella tulos 66 tulee olemaan yksi päivän parhaimpia, mutta pelillisesti tulos olisi voinut olla paljon kovempikin.

”Ihan rento fiilis ollut pelata, oikeastaan toisess vaiheessa varmaan jännitti enemmän. Vaihdoin bägiin vanhan puu-kolmosen tälle päivälle ja se varmaan pysyy siellä myös huomenna. Ihan kiva päästä ottamaan Stadiumista revanssia huomenna.”, harjoituskierroksella tuloksen -7 kyseisellä kentällä pelannut Pulkkanen spekuloi.

Kentissä on tosiaan eroja. Pulkkanen sanoo, että Stadiumilla lähestymiset lähtevät keskimäärin pari rautaa pidemmillä mailoilla. Mitasta tuskin jää kiinni, sillä Pulkkanen tänäänkin lähinnä piteli draiverilla palloa pelissä.

”Yritän pitää palloa vähän matalempana, jotta kontrolli pysyy.”

Kun toinen kierros on vielä kesken, on Pulkkasen sijoitus kisassa yhteistuloksella +1 noin 100. Neljän kierroksen jälkeen 70 parasta pääsee jatkoon ja saa täyden kortin CT:lle. Tähän sijaan Pulkkasella on matkaa kolme lyöntiä.

Roope Kakko on vielä kentällä, hän on tuloksessa +1 Stadium Coursella. Roope aloitti tekemällä kombinaation bogi-tupla, mutta on sittemmin tehnyt kaksi birdietä ja pitänyt kortin puhtaana. Kakon putteri ei ole ollut paras ystävä, paikkoja birdieihin on ollut reilusti enemmän. Roopella on kierrostaan kolme väylää jäljellä. Yhteistulos Kakolla on tässä vaiheessa +3 ja sija 129.

Etsi luettavaa