Hyppää sisältöön

Pulkkasella erikoinen tilanne: Kymppitonnit muiden pelaajien käsissä

Tapio Pulkkasella on isot panokset kiinni muiden peleissä Skotlannissa

Tapio Pulkkanen on oudossa tilanteessa Skotlannissa. Hän pelasi vahvan aamukierroksen ja odottelee kohtaloaan viikonlopun peleistä. Panoksena on monilla mittareilla kymmeniä tuhansia euroja.

Tapio Pulkkanen pelasi tulokset 70-68 (-2), jolla on ainakin hetkellisesti noussut kiinni jatkopaikkaa Rolex Seriesin kilpailussa. Kun potissa on seitsemän miljoonaa dollaria, tarkoittaa se, että viikonloppuna pelataan kymmenistä, mahdollisesti sadoista tuhansista euroista. Jo pelkästään viimeisenä jatkoonpäässeet kuittaavat kymmenisen tuhatta euroa. 

Pulkkasen toinen kierros oli parasta Tapsaa pitkään aikaan. Hän lähti päivään sijalta 97, mutta on tällä hetkellä noussut jo sijalle 61. Sijoitus on kierroksen jälkeen vaihdellut välillä 61-65, joten vielä on liian aikaista sanoa riittääkö tulos jatkoon. Tapsa itse ei ole kovin optimistinen asiasta. 

”Vaikea uskoa että riittää. Veikkaan että -3 on raja. Jos tuuli yltyy niin sitten mahdollista. Oli ihan hyvää golffia tänään. Muutama paikka jäi käyttämättä ja lopussa en oikein päässyt tekopaikoille. Odotellaan..”, Tapsa viestitti. 

Pulkkanen teki toisella kierroksellaan neljä birdietä ja kaksi bogia. Jos jatkoonpääsy tulee, on kotkalaisella hyviä merkkejä ilmassa. Kahteen ensimmäiseen päivään hän teki vain viisi bogia. 

Toukokuun alun jälkeen Pulkkasen tilipussi on jäänyt kohtalaisen pieneksi. Ainoat jatkoonpääsyt ovat tulleet Itävallasta ja Sisiliasta. Jos Skotlannissa aukeaa portit viikonlopulle, olisi pienelläkin onnistumisella mahdollisuus takoa 30 – 40 000 euroa. Sijalle 35 yltänyt pelaaja tienaa kilpailussa edellämainitun verran euroja. 

Kilpailun kärjessä on Tyrrell Hatton tuloksella -11. Mikko Ilonen (+1) lähtee toiselle kierrokselleen vasta kello 17.30 Suomen aikaa. 

Etsi luettavaa