Hyppää sisältöön

Pulkkanen upeasti neljäntenä Ranskassa – Højgaard sivusi kenttäennätystä

Tapio Pulkkasen peli oli vahvaa eri osa-alueilla. KUVAT: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen onnistui hienosti Le Golf National -kentällä tänään käynnistyneessä Ranskan avoimissa. Kilpailua johtaa Tanskan Rasmus Højgaard, joka pelasi huipputuloksen.

Tapio Pulkkanen lähtee Ranskan avointen toiseen päivään upeasti neljänneltä sijalta. Suomalainen pelasi avauskierroksen tulokseen 66 (-5). Kärkeen Pulkkasella on neljä lyöntiä eroa, kun Tanskan Rasmus Højgaard sivusi tänään Le Golf National -kentän ennätystä kierrostuloksellaan 62 (-9).

Pulkkanen aloitti kierroksensa kymppireiältä bogilla, mutta onnistui tekemään etuysin muilla kahdeksalla reiällä peräti viisi birdieä pelaten ensimmäiset yhdeksän reikää neljä alle.

Myös takaysin ensimmäiselle reiälle Pulkkanen teki bogin, mutta kuittasi ”mörön” rei’ille 3 ja 7 tekemillään birdieillä.

”Aika hyvää ja tasavahvaa peliä joka osa-alueella. Muutama vähän pidempi puttikin tippui tänään”, Pulkkanen totesi GoGolfille.

Vaikka tulostaso oli tänään kärjellä verrattain kova, vuoden 2018 Ryder Cup -kenttä ei ole missään nimessä mikään helppo rasti huipuillekaan.

”Haastava kenttä on ja hyvin pelaaminen täällä lämmittää mieltä”, Pulkkanen tuumasi ja vertasi kenttää viime viikon kisa-areenaan Marco Simoneen, jossa Ryder Cup pelatan syksyllä 2023.

”Kyllä tällä kentällä on enemmän kutkuttavia lyöntejä. Viime viikon griinit ehkä itselle helpommat lukea mutta hyvin upposi tänään”, hän jatkoi.

Kisassa toisena on Ruotsin Alexander Björk, joka on kaksi lyöntiä Højgaardia perässä tuloksessa 64 (-7). Kolmantena on Ranskan Paul Barjon, joka pelasi avauskierroksen lyönnin Pulkkasta paremmin. Neljättä sijaa jakaa kaikkiaan viisi pelaajaa.

Ranskalaiset esiintyivät tänään edukseen, sillä 20 sakissa on yhteensä 16 fransmannia.

Sami Välimäki jakaa avauskierroksen jälkeen 37:tä sijaa tuloksella 70 (-1). Mikko Korhonen on lyönnin Välimäkeä perässä 53:ntena.

Kalle Samooja mahtuu nipinnapin sadan parhaan joukkoon tuloksellaan 73 (+2). Hänen sijoituksensa avauskierroksen jälkeen on jaettu 96:s.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa