Hyppää sisältöön

Pulkkanen petrasi peliään: ”Tunne lyömisestä on koko ajan paranemassa.”

Tapio Pulkkanen on vielä perjantaina illansuussa cut-rajan paremmalla puolella.

Hyvän kierroksen pelannut Tapio Pulkkanen on cut-rajan paremmalla puolella. Kalle Samoojan pitää petrata ainakin lyönnillä noustakseen jatkoon.

Tapio Pulkkanen teki perjanaina vakuuttavan nousun Hertfordshiressä pelattavassa English Championshipissä. Pulkkanen nousi tulokseen -5 (70-67), mikä todennäköisesti riittää jatkoon pääsyyn kilpailussa.

Tällä hetkellä cut-raja näyttäisi olevan juuri kyseinen -5, joten helsinkiläisen jatkoonpääsy ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Pulkkanen jakaa 57. sijaa, kun 65 parasta ja samassa tuloksessa olevat pelaajat pääsevät jatkoon.

”Tällä hetkellä näyttää hyvältä. Takaysi on vähän haasteellisempi kuin etulenkki”, Pulkkanen aprikoi mahdollisuuttaan päästä jatkoon.

”Lyöminen ekana päivänä vähän epävarmaa ja tänäänkään ei ihan sitä mitä on hakusessa. Mikäli paikka viikonlopulle aukeaa, uskon hyviin nousumahdollisuuksiin, koska tunne lyömisestä on koko ajan paranemassa.”

Parhaillaan kierroksella oleva Kalle Samooja on ainakin toistaiseksi rajan väärällä puolella. Hän on kymmenen reiän jälkeen tätä päivää yhden yli parin ja yhteistuloksella -3 pari lyöntiä ennustetun cut-rajan väärällä puolella.

Samoojalla on kuitenkin vielä aikaa napsia birdiejä, joita hän teki eilen peräti seitsemän.

Pulkkasen birdie-saldo oli tänään kuusi ja bogeja syntyi kaksi. Erityisen värikästä meno oli etusysillä, jolla hän teki viisi birdieä sekä kaksi bogia ja paria. Takaysin Kymen Golfia edustava Pulkkanen pelasi yhden birdien ja kahdeksan parin siivittämänä yhden alle parin.

Kuten matalasta cut-rajasta voi päätellä, kisan tulostaso on kova. Kisan kärjessä oleva Andy Sullivan pelasi tänään huipputuloksen -9 nousten yhteistulokseen -14 (66-62).

Kilpailun näyttävät suorana lähetyksenä Viaplay ja V sport.

Etsi luettavaa