Hyppää sisältöön

Pulkkanen paransi kolmella ja nousee komeasti tuloksissa: ”Erikoinen päivä tänään”

Tapio Pulkkanen kertoi, että rautaseiska lentää ohuessa ilmanalassa peräti 192 metriä. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen teki perjantaina peräti seitsemän birdieä Etelä-Afrikassa pelattavassa DP World Tourin osakilpailussa.

Tapio Pulkkanen paransi tulostaan toisella kierroksella kolmella lyönnillä ja on yhteistuloksessa -7 (70-67) South African Openissa, joka pelataan Blair Atholl Golfissa lähellä Johannesburgia.

Suomalainen pelasi 12 ensimmäistä reikää upeasti seitsemän alle parin ja oli parhaimmillaan kilpailussa toisena, mutta pari bogia kierroksen loppuosassa pudotti Pulkkasta hieman tuloksissa. Maalissa Pulkkanen oli kahdeksantena, ja sijoitus piti pintansa siihen asti, kun pelit töräytettiin poikki ukkosen takia. Toinen kierros pelataan loppuun lauantaiaamuna.

Parannusta eiliseen tulee kuitenkin huomattavasti. Hän lähti toiseen päivään jaetulta 38. sijalta.

”Pitää keksiä pitkään peliin jekkuja tuleville päiville”

Pulkkanen starttasi kierrokselle reiältä numero kymmenen ja teki heti alkuun kaksi birdieä (10 ja 11). Sen lisäksi hän teki birdiet myös rei’ille 15 ja 18, joka käynnisti peräti neljän birdien putken, sillä suomalainen poimi birdiet korttiinsa myös rei’iltä 1, 2 ja 3.

Valitettavasti birdieputki päättyi päivän ensimmäiseen bogiin 4. reiällä – ja bogiin päättyi myös Pulkkasen kierros.

Eilen Pulkkanen manaili kierroksen jälkeen sitä, että pitkä peli oli kunnossa, mutta putit eivät oikein uponneet. Tänään tilanne oli päinvastainen.

”Erikoinen päivä tänään. Ensimmäiset 14 reikää meni yhtä lukuunottamatta kaikki putit sisään. Pitkä peli ei tuntunut kovin hääviltä tänään, mutta aamun puttitreenissä löysin hyvän tuntuman griineihin”, Pulkkanen pohdiskeli kierroksen jälkeen.

”Täytyy keksiä pitkään lyöntiin jotain jekkuja tuleville päiville”, hän jatkoi.

Pitkään peliin haasteita tuo se, että kenttä sijaitsee korkealla merenpinnan yläpuolella ohuessa ilmanalassa, jossa pallo lentää normaalia pidemmälle. Oikean mailan valitseminen vaatii siksi hieman kalkylointia.

”Keskirauta menee täällä 10 prosenttia pidemmälle, eli jos seiska on normaalisti 175, niin täällä se 192 metriä. Meidän laskuissa wedge ei mene kuitenkaan kuin 7,5 prosenttia pidemmälle ja pitkä rauta samoin. Draivikaan ei ilmassa mene ihan 10:tä prosenttia pidemmälle”, Pulkkanen avasi mielenkiintoista faktaa.

Lawrence johtaa, Välimäki liikenteessä

Kisan kärjessä viilettää 26-vuotias eteläafrikkalainen Thriston Lawrence, joka nappasi viime kaudella kaksi voittoa DP World Tourilla. Lawrence on tuloksessa -13 (63-67) eli eroa Pulkkaseen on viisi lyöntiä.

Toisena oleva Ockie Strydom on kaksi lyöntiä maanmiestään perässä.

Cut-raja kulkee tässä vaiheessa tuloksessa -2. Tässä tuloksessa on myös kisan toisen suomalainen Sami Välimäki.

Välimäen ehti pelata tänään 12 reikää, kunnes kilpailijat kutsuttiin pois kentältä. Avauskierroksen 24-vuotias pelasi pariin. Keskeytyshetkellä hän oli toista kierrosta kaksi alle parin.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Ras Al Khaimah Championship
Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki

Ladies european tour

Magical Kenya Ladies Open
Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Niina Liias, Ursula Wikström

CHALLENGE TOUR

Bain Whiskey Cape Town Open
Oliver Lindell

Asian tour

Saudi International


korn ferry tour

The Panama Championship

Etsi luettavaa