Hyppää sisältöön

Pulkkanen onnistui avauskierroksella – Korhonen puristi punaiselle heikon alun jälkeen

Tapio Pulkkanen pelasi perjantain tavoin tuloksen 68

Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen päätyivät yhteistulokseen -1 varsin erilaisilla tavoilla. Kisan kärkeen kaksikolla on tässä vaiheessa kuusi lyöntiä matkaa.

Tapio Pulkkanen oli vedossa torstaina avauskierroksella BMW PGA Championshipissä. Hän pelasi tuloksen 71 (-1).

Pulkkanen oli parhaimmillaan reippaasti kymmenen parhaan joukossa, mutta kaksi bogia takaysin lopulla pudotti Kymen Golfia edustavan miehen sijoitusta. Bogit Pulkkanen teki myös rei’ille yksi ja kolme.

”Ihan asiallinen rundi kaiken kaikkiaan. Vaikea alku ja vaikea loppu, mutta välissä oli paljon positiivista”, Pulkkanen viestitti Lontoosta.

Birdieitä Pulkkanen teki kärjen tahtiin eli kaikkiaan kuusi, mutta vastaavasti bogeja syntyi Wentworth Golf Clubin yli 6 600 metriä pitkällä kentällä viisi. 

”Kenttä sopii hyvin minulle. Tarkkuutta rautoihin huomiseksi ja täytyy olla hyvin hereillä liukkaiden griinien kanssa”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkaselle olisi tärkeää onnistua hyvin Wentworthin suuressa kilpailussa, sillä se voisi varmistaa hänelle European Tourin kortin hyvissä ajoin. Ennen kilpailua hän on kiertueen rankingissa 123:ntena, kun 110 parasta uusii paikkansa kiertueella.

Kilpailu vetää perinteisesti myös erittäin paljon katsojia väylien viereen.

”Aamulla oli aika rauhallista katsojien suhteen, mutta päivän edetessä tunnelma koheni. Loppuunmyyty ja jonkun huhun mukaan noin 20 000 oli paikalla tänään.”

Myös hetki sitten maaliin tullut Mikko Korhonen kirjautti tuloksen -1. Korhosella oli erilainen tarina kuin Pulkkasella. Hän pelasi ensimmäiset kahdeksan reikää peräti neljä yli parin, mutta onnistui taistelemaan lopulta kierroksensa punaiselle.

Korhonen pelasi viimeiset kymmenen reikää viisi alle parin ja jakaa Korhosen kanssa tässä vaiheessa 27. sijaa.

”Toinen puolisko kierroksesta oli tänään hyvä. Alku oli tahmeaa, kun en oikein tiennyt, mihin pallo lähtee. Olin neljä yli kahdeksan reiän jälkeen, ja tuntui kyllä pahalta. Pikkuhiljaa sain kiinni lyöntiasennosta
ja sitä kautta pelaamisesta. Loppua kohti lyöminen oli jo hyvää. Täytyy vain taistella, eikä luovuttaa”, Korhonen kertoi tiedotteessaan.

Kisan kärjessä on tässä vaiheessa Matt Wallace, joka pelasi avauskierroksen seitsemän alle parin. Vahvassa vedossa on myös Henrik Stenson, joka on lyönnin Wallacea perässä päätettyään kierroksen eagleen.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa