Hyppää sisältöön

Pulkkanen nousi maailmanlistalla toiseksi parhaaksi suomalaiseksi – myös Korhoselle nousua

Tapio Pulkkanen on Suomen toiseksi paras golfari maailmanlistan mukaan

Tapio Pulkkasen hyvä putki on tuonut myös kohtalaista nousua maailmanlistalla. Mikko Korhonen otti myös listalla pienen harppauksen ylöspäin lomasta huolimatta.

Suomalaisten sijoitukset maailmanlistalla eivät juuri ole muuttuneet suuria askeleita vuoden 2019 aikana Mikko Korhosen voiton lisäksi. Tapio Pulkkasen viime viikkojen esitykset ovat kuitenkin nostaneet hänet toiseksi korkeimmalle listalla suomalaispelaajista. 

Kun mitataan vuoden 2019 alusta tehtyä listausta, on Korhosen nousu ollut prosentuaalisesti kovinta. Korhonen oli vuodenvaihteessa sijalla 109 ja tuorein listaus on 86. Nousua vuoden alusta on tullut siis 23 sijaa. 

Korhonen ei palaa kentille ennen kuin juhannusviikolla, jolloin hän on mukana alustavan suunnitelmansa mukaan Saksassa käytävässä kilpailussa. Välillä pelaamattakin voi nousta listalla ja näin kävi Korhosella, joka nousi viime viikon aikana kaksi sijaa maailmanlistalla. 

Tapio Pulkkanen pelasi vaisun alkuvuoden. Kolme kertaa viimeisen neljän kisan aikana 14 parhaan joukkoon sijoittunut Pulkkanen on ottanut näiden kisojen aikana nousua yhteensä 27 sijaa ja on nyt listalla 272:s. Vuoden alussa Pulkkasen listasija oli kuitenkin vielä 249. 

Kalle Samooja löytyy sijalta 275, vain marginaalisesti Pulkkasen takaa. Vuoden alusta Kalle on tullut alaspäin 36 sijaa, vaikka onkin pelannut mainiota tulokaskautta European Tourilla. 

Kim Koivun pudotus on ollut runsainta. Vuoden alussa hän oli sijalla 196, kun Tanskan kisan jälkeen sijoitus on 294. Koivukin löytyy ET:n pistelistalta ”ihan ok” asemista sijalta 128. Maailmanlistan pisteitä ei kuitenkaan ole tarjolla kuin noin 30 parhaalle kisaa kohden European Tourilla. 

Listan kärjessä jatkaa Brooks Koepka pienellä erolla Dustin Johnsoniin. Kolmantena oleva Justin Rose on jäänyt jo yli kahden pisteen keskiarvon päähän kärjestä. 

Etsi luettavaa