Hyppää sisältöön

Pulkkanen nousi kuudenneksi karmivassa kelissä – vain yhdeksän pelaajaa alitti parin linkseillä

Richard Mansell pelasi tänään karmeassa säässä hyvän tuloksen. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen onnistui nousemaan viisi pykälää todella huonoissa olosuhteissa. Hän jakaa kisan puolivälissä kuudetta sijaa.

Vettä tuli välillä vaakatasossa, kun Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki, Kalle Samooja ja kumppanit pelasivat toisen kierroksen Alfred Dunhill Links Championshipissä. Kilpailu pelataan kolmella kuuluisalla links-kentällä St Andrews’n ympäristössä.

Eiliseen nähden tilanne oli täysin päinvastainen, sillä torstain kierros pelattiin aurinkoisessa säässä ja vain lievässä tuulessa. Tänään tuuli oli kova ja lämpötila kolea, mitkä näkyivät myös tulostasossa.

Ainoastaan yhdeksän pelaajaa onnistui alittamaan parin 166 pelaajasta. Vastaavasti yli 30 pelaajaa ylitti perjantaina 80 lyönnin rajan. Yksi heistä on Ranskan Romain Langasque, joka vielä eilisen jälkeen johti kilpailua huikealla tuloksella 61. Tänään hän pelasi peräti 19 lyöntiä heikommin. Tämä lienee jonkin sortin ennätys – ainakin henkilökohtaisella tasolla.

Tapio Pulkkanen tutkaili pelisuunnitelmiaan torstaina Carnoustien kentällä. KUVA: GETTY IMAGES

Suomalaisista Pulkkanen ja Välimäki onnistuivat karmeassa kelissä. He pelasivat tuloksen 73 (+1) Kingsbarnsin kentällä ja kohensivat sijoitustaan.

Pulkkanen, joka oli eilisen jälkeen jaetulla 11. sijalla, nousi tuloksissa viisi pykälää jaetulle kuudennelle sijalle. Välimäki jakaa kahden kierroksen jälkeen 43:ta sijaa, nousua eiliseen peräti 35 pykälää. Samassa tuloksessa on muuten Rory McIlroy, joka tässä upottaa parin kauempaa.

Pulkkanen käänsi pelin suunnan

Tapio Pulkkanen oli luonnollisesti tyytyväinen peliinsä. Hän aloitti kehnosti, mutta sai nopeasti pelin uomiinsa.

”Tiukkaa oli vääntö tänään. Aika kehno alku kolmen bogin merkeissä, mutta sain vähän otetta pelistä sen jälkeen. Oli itseasiassa aika paljon paikkoja tehdä birdiejä, mutta putti ei uponnut. Hyvä taistelu kuitenkin”, Pulkkanen tuumasi.

”Kingsbarnsin väylät ovat suhteellisen leveät, joten tällaisessa kelissä suurin haaste ovat lähestymiset ja puttaaminen. Lähestymiset olivat aika kohdallaan tänään”, hän jatkoi.

Kisan kärkeen nousi Richard Mansell, joka pelasi St Andrewsin Old Coursen. Englantilainen kiersi maailman kuuluisimman kentän suorastaan häikäisevästi neljä alle parin nousten yhteistulokseen -10 (66-68). Hänellä on kahden lyönnin kaula Ruotsin Alex Noreniin.

Pulkkasen yhteistulos on -5 (66-73) eli eroa Manseliin on kertynyt viisi lyöntiä. Välimäki on kahden kierroksen jälkeen lyönnin pakkasella tuloksillaan 70 ja 73.

Samooja vaikeuksissa Carnoustiessa

Kalle Samooja kärsi tänään siitä, että joutui vaikeassa kelissä pelaamaan Carnoustien vaikean kentän. Hän pelasi sen kahdeksan bogin hidastamana seitsemän yli parin.

”Yhdeksän reikää siellä meni ihan hyvin, kun oli vain rivakka 10 metrin tuuli, mutta sitten alkoi sade ja lämpötila tippui ja äijä kylmeni. Ei tule omasta pelaamisesta tuollaisessa kelissä mitään. Kaikki vaatteet päällä mitä voi olla, mutta silti kroppa vaan tärisi”, Samooja muisteli.

”Oli vielä varmaan kentän vaikeimmat reiät sateen aikana. Mitta ei riittänyt par 4:llä kahdella greenille. Aika synkkää oli. Ei ollut hauskaa ollenkaan”, Samooja harmitteli.

Samoojan sijoitus on 104:s, mutta hänellä on vielä huomenna mahdollisuus kohentaa sijoitustaan. Kisassa on cut poikkeuksellisesti vasta kolmen kierroksen jälkeen, jotta kaikki pelaajat ehtivät pelata kaikki kolme kenttää ennen karsintaa.

Samoojan kenttä on huomenna Kingsbarns, jossa hän aloittaa klo 11.11 Suomen aikaa.

”Siellä voi alhaista tavoitella, mutta aika kovaa tuulta se on sinnekin luvannut.”

Välimäki ja Pulkkanen pelaa huomenna St Andrewsin Old Coursen.

”Huomenna Old Course ja ilmeisesti vähän paremmassa kelissä taas. Vältetään bunkkereita ja putit sisään”, Pulkkanen valotti huomisen taktiikkansa.

Viimeinen kierros pelataan myös Old Coursella.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa