Pulkkanen lopetti eagleen – vahva avaus Tshwane Openissa

Tapio Pulkkanen teki viimeiselle väylälle eaglen Tshwane Openin avauskierroksella

Tapio Pulkkanen pelasi erittäin hyvän avauskierroksen Tshwane Openissa. Pari bogia toisella ysillä lipsauttanut Pulkkanen kuittasi molemmat päivän epäonnistumisen viimeisen reiän onnistumisella.

Tapio Pulkkanen pelasi avauskierroksen Pretoria Country Clubilla tulokseen 69 (-2). Pulkkanen sai vapaaviikonlopun viime viikolla Dohassa, joka sujui harjoittelun parissa. Tshwane Open on viimeinen kilpailu Pulkkaselle ennen viiden viikon taukoa. Avauskierroksen onnistuminen oli tärkeä, sillä Qatar Mastersissa kotkalaislähtöinen hattupää ei saanut peliään kulkemaan.

Takaysiltä kierrokselle lähtenyt Pulkkanen aloitti kilpailun rauhallisesti kuudella peräkkäisellä parilla. Kisan ensimmäinen birdie tuli 206 metriselle par-kolmoselle väylälle 16. Toinen onnistuminen oli jo kulman takana kun par-5 18:s tuotti punaista korttiin.

Pulkkasen jälkimmäinen ysi eli kentän etuysi oli haastava. Bogit kentän väylillä 3 ja 4 palauttivat rankingin sijalla 51 olevan Pulkkasen par-tulokseen. Viimeisen reiän onnistuminen kuitenkin piristi varmasti tunnelmaa ja sai lounaan maistumaan paremmalle. Pulkkanen teki 503 metrisellä ysiväylällä eaglen kierroksensa päätteeksi!

”Tasaista tallaamista tänään. Raudat vähän kaukana lipusta, ja ei juurikaan ekstroja mennyt sisään. Muutama helpohko bogi takaysillä, mutta tärkeä lopetus viimeisen eaglella”, Pulkkanen sanoi.

”Täytyy wedgejä treenata iltapäivällä että pääsee paremmin tonteille tulevina päivinä.”

Tulos 69 (-2) oikeuttaa sijaan 25, kun aamupäivän pelaajat alkavat olla urakastaan valmiita. Kisan kärkeen pelasi tuloksella 64 (-7) Etelä-Afrikan Louis De Jager, joka teki kierrokseensa seitsemän birdietä ja loput pareja. Julian Suri on toisena yhdessä Thomas Aikenin kanssa tuloksessa -6.

Mikko Korhonen on pelannut yhdeksän reikää, hän on kierrostaan tuloksessa -1. Viime vuonna Korhonen sijoittui samassa kisassa upeasti toiseksi.