Hyppää sisältöön

Pulkkanen johtaa Etelä-Afrikassa – kerää hyvin ruutuaikaa tv-lähetyksessä

Tapio Pulkkanen on noussut johtoon kierroksen puolivälissä.

Tapio Pulkkanen on noussut South African Openin kärkeen. Sami Välimäki sinetöi jatkopaikan päätösreiän birdiellä.

Tapio Pulkkanen on aloittanut South African Openin toisen kierroksen loistavasti. Pulkkanen on 11 reiän jälkeen tuloksessa -9 ja jakaa tässä vaiheessa kilpailun kärkipaikkaa viiden muun pelaajan kanssa.

Pulkkanen on tätä päivää kolme alle parin. Hän on tehnyt birdiet rei’ille kolme, neljä ja viisi. Bogeja hän ei ole tehnyt yhtään sitten avauskierroksen kolmosreiän.

Kolmen birdien lisäksi Pulkkanen on scramblannut mainiosti. Esimerkiksi seitsemännellä reiällä hän upotti silmämääräisesti arvioituna yli kymmenmetrisen par-putin.

Kärkimiesten joukossa on muutama yllätysnimi, kuten maailmanlistalla sijalla 1109 oleva Harry Hall ja isäntämaan Trevor Fisher Jr (628).

South African Open on yhteiskilpailu Sunshine Tourin kanssa ja kilpailuun, jota pelataan kahdella kentällä, osallistuu peräti 240 pelaajaa.

Pulkkasen lisäksi kisassa on mukana Suomesta myös Sami Välimäki, joka pelasi toisen kierroksen yhden alle parin ja on yhteistuloksessa -5 (67-70). Hän jakaa sijaa 40 ja menee cutista läpi.

Välimäki varmisti jatkopaikan viimeistään päätösreiällä, jolle teki birdien.

Sekä Pulkkanen että Välimäki pelaavat tänään kisakentistä vaikeampaa, joten Pulkkasen nousu kärkeen siinäkin mielessä hieno saavutus. Eilisen jälkeen hän jakoi kymmenettä sijaa. Välimäki oli avauskierroksen jälkeen 34. sijalla.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa