Hyppää sisältöön

Pulkkanen ja Samooja kantavat menestyspaineet harteillaan

Ennakkoon kovimmat. Suomen suurimmat lupaukset, jotka ovat marinoituneet ammattilaiskentillä jo vuosia. 29-vuotias Kalle Samooja ja 26-vuotias Tapio Pulkkanen ovat erittäin tuttuja toisilleen – viikonloppuna he ovat myös koko suomalaisen golfkansan toivot Vierumäen Challenge Tourin kilpailussa.

Kalle Samooja pelasi jo aamulla vahvan tuloksen 68 (-4) ensimmäisen kierroksen 70 (-2) jatkeeksi. Pitkäaikainen maajoukkuetoveri ja kaveri Tapio Pulkkanen päätti ottaa mallia ja pelata saman tuloksen 68 (-4) päätyen lyönnin Samooja edelle. Kaksikko on loistavissa asetelmissa tavoittelemassa viikonloppuna kotivoittoa Vierumäen Challenge Tourin kilpailussa. Kilpailua on toistaiseksi leimannut tasaisuus, eikä suuria irtiottoja ole ainakaan vielä nähty.

Pulkkanen (-7) lähtee viikonloppuun ainoana suomalaisena kympin joukosta. Kotkalainen on sijalla T8 kun muutama pelaaja on vielä kentällä. Pulkkanen on ollut vakuuttunut omasta pelistään ja muistaa toistaa Vierumäen kentän sopivuutta pelilleen.

 

”Täällä on kiva pelata kun tietää pelin sopivan loistavasti kentälle. Saan pituudesta kaiken hyödyn irti ja olen mielestäni rakentanut hyvän taktiikan kentälle. Olisi tänäänkin ollut paikkoja pelata vielä paljon paremmin, mutta kiva tietää samalla, että reservistä löytyy seuraavakin vaihde.”

Kalle Samooja kertoi jo aikaisemmin päivällä luottavaisesta olostaan – hän tavoittelee viikonlopulle lähinnä kripan saamista teräväksi. Peli Samoojalla on vahvassa kunnossa, tuleva vaimo caddiena ja kenttä sopii myös hänen pelilleen. Pulkkanen ainakin uskoo, että Kallesta saa varmasti hyvää kiriapua, vaikka samassa ryhmässä ei pelatakaan.

”Kyllä se on kiva tietää, että Kallekin pelaa hyvin. Tottakai toivotaan toisillemme parasta ja varsinkin amatööriaikoina tuli kisailtua paljon yhdessä. Ammattilaisena ollaan menty vähän eri polkuja kun Kalle vietti pitkän tovin Aasiassa. Olisihan se hienoa jos molemmat olisimme sunnuntaina tosissamme taistelemassa voitosta.”

Kilpailun kärjessä on kolmen pelaajan ryhmä tuloksessa -9. Tanskan Daniel Lokke ja Scott Henry Skotlannista liittyivät ainakin toistaiseksi avauspäivän parhaan Jerome Lando Casanovan seuraan tulokseen -9. Casanovalla on vielä viimeiset kolme väylää pelaamatta. 

Lyönnin päässä on viisi pelaajaa ja kahden lyönnin päässä neljän pelaajan ryhmä. Vielä kun listataan -6 ja -5 tulokset, voidaan sanoa neljän lyönnin sisällä kärjestä olevan peräti 31 pelaajaa. Seuraavat suomalaiset löytyvät tuloksesta -4, jossa ovat Antti Ahokas ja Peter Erofejeff (3 väylää pelaamatta).

Cutin kotimaisista tulevat tekemään myös Juuso Kahlos (-3), Teemu Bakker (-2) ja toivottavasti Kim Koivu (-1/15). Vielä kaikki auki Vierumäellä. Kotivoitosta pelaaminen sunnuntaina toisi varmasti paljon yleisöä lehtereille.

Lauantaina kentälle lähdetään kahden tiin lähdöillä jo kello 7.30 varmistaen, että pelit saadaan maaliin vaikeahkon sääennusteen takia.

Etsi luettavaa