Hyppää sisältöön

Pulkkanen huippuasemissa Prahassa: ”Voitto vaatii yhden erittäin alhaisen tai kaksi mukavasti pakkaselle”

Tapio Pulkkanen lähtee loistavista asemista viikonloppuun. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen tavoittelee uransa ensimmäistä voittoa ja Kalle Samooja pääsee pitkästä aikaa nauttimaan töistä viikonloppuna.

Tapio Pulkkanen pelasi Czech Masters -kilpailun 69 lyönnillä ja päätyi yhteistulokseen -9, kun Albatross Golf Resortissa pelattava kilpailu on edennyt puoliväliin.

Eilen ilman bogeja selvinnyt teki tänään yhden ”mörön” ja vastaavasti neljä birdieä. Isoin ero torstain huippukierrokseen oli se, ettei hän päässyt lähestymisillään ihan yhtä lähelle reikää kuin eilen.

”Tasaista menoa tänään. Vähän oli lyöminen (eilistä) heikompaa ja sitä kautta jäi paljon pitkiä putteja. Vähän tuntui siltä, ettei tänään ollut kovin paljon enempää tarjolla minulle. Huomenna taas rautapeli iskussa”, Pulkkanen loi uskoa huomiseen.

Pulkkasen peliä pystyi seuraamaan tänään melkein lyönti lyönniltä televisiosta, eikä analyysi osunut väärään. Kilpailun toistaiseksi ainoan boginsakin Pulkkanen teki kolmella putilla reiälle numero 15, jossa enimmäisellä putilla oli pituutta suurin piirtein 15 metriä.

Kilpailun kärkeen Pulkkasella on viisi lyöntiä, kun Malesian Galvin Green iski huippukierroksen 63 (-9) ja siirtyi tulokseen -14. Kakkossijaan suomalaisella on kuitenkin vain kaksi lyöntiä eroa.

”36 reikää jäljellä mikä on paljon golffia. Voitto kiinnostaa, ja se vaatii joko yhden erittäin alhaisen tai kaksi mukavasti pakkaselle”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen pelasi vuosi sitten saman kisan voitosta, mutta heikosti sujuneiden kahden viimeisen reiän jälkeen hän joutui tyytymään kakkosijaan.

Hän siis todellakin viihtyy kentällä, joka sopii erittäin hyvin pitkälyöntisille pelaajille, sillä kentällä on tilaa draivata.

”Hyvää napsuttelua raudoilla”

Lyönnin Pulkkasta paremmin pelasi tänään kisan toinen suomalainen Kalle Samooja. Yhteistuloksessa -5 oleva varsinaissuomalainen jakaa sijaa 27, kun joitakin pelaajia on vielä kierroksellaan.

Läheltä piti, ettei Samooja onnistunut pelaamaan bogitonta kierrosta. Harmittavasti Samooja sortui hieman epäonnistuneen lähestymisen jälkeen kolmeen puttiin viheriön alatasanteelta päätösreiältä.

”Hyvää napsuttelua taas raudoilla. Kahteen päivään neljä missattua greeniä, joten kyllä siellä paikkoja on ollut. Puttaaminen vaan tuntuu olevan melkoista tiedettä täällä”, Samooja kiteytti peliään tiedotteessa.

Kesäkuun alussa uransa ensimmäisen DP World Tourin voiton ottanut Samooja vietti hiljattain viiden viikon kesäloman. Ja kun kesälomaa edeltävät kolme kisaa päättyivät cutista putomaiseen, pääsee hän pitkästä aikaa maistamaan sitä, miltä työnteko maistuu viikonloppuna.

”Viikonloppuna tarvitsisi pari alhaista. Viimeisestä tehdystä cutista on toki jo vierähtänyt lomien sun muiden takia, joten nautitaan viikonlopputöistä nyt”, Samooja sanoi.

Tulospalvelu 

Etsi luettavaa