Hyppää sisältöön

”Puistogolfin” jälkeen aidon linksin kimppuun – Mikko Korhosella on The Openissa yksi selkeä tavoite

Mikko Korhonen starttaa huomenna kauden seitsemänteen European Tour -kisaansa.

The Open on Mikko Korhosen uran kolmas major-turnaus. Siinä hänellä on yksi tavoite ylitse muiden: päästä pelaamaan kahdelle viimeiselle kierrokselle, vaikka saldo links-golfissa ei ole tähän mennessä ollut kummoinen.

SE TIEDETÄÄN, että Mikko Korhonen ei ole links-golfin erikoismiehiä. Hän on itsekin puhunut siitä varsin avoimesti.

Vaikka huomenna käynnistyvä The Open Championship pelataan links-kentällä sanan varsinaisessa merkityksessä (Royal Portrush sijoittuu monissa rankingeissa maailman parhaiden links-kenttien joukkoon), Korhonen lähtee yhdellä selkeällä tavoitteella kisaan.

”Haluan päästä cutista läpi, jotta saan pelata myös viikonloppuna. Toisena tavoitteena on pelata kärsivällisesti ilman suuria jännitteitä ja paineita ja nauttia tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Uskon, että se johtaa hyvään lopputulokseen”, Korhonen kertoi tiedotteessa.

Mikäli Korhonen selvittää tiensä viikonlopun kierrokselle, se olisi hänelle ensimmäinen kerta majoreissa. Aiemmat kaksi yritystä PGA Championshipissä tänä ja viime vuonna päättyivät karsiutumiseen.

Mikko Korhonen aikoo käyttää tiiltä draiveria ja spoonia.

Mikko Korhonen aikoo käyttää tiiltä draiveria ja spoonia.

Getty Images

EILEN KORHONEN otti tuntumaa kisakenttään ja piti näkemästään. Peliseurana oli Phil Mickelson ja Ruotsin Alexander Björk.

”Kiersimme tänään koko kierroksen. Hyvä kenttä, täytyy sanoa. Kenttä on reilu, eivätkä pinnat ole liian kovia. Aika paljon tulen lyömään spoonia ja draiveria tiiltä. Sen jälkeen onkin oltava tarkkana, sillä griinit ovat suhteellisen pienet”, hän luonnehti.

Viime viikolla pelattu Scottish Open ei toiminut parhaana mahdollisena kenraaliharjoituksena links-golfin saloihin, sillä kenttä oli runsaiden sateiden jäljiltä märkä. Korhonen oli kisassa 48:s ja oli tulokseen sangen tyytyväinen.

”Viime viikko oli käytännössä puistogolfia, niin märkä ja hidas kenttä oli. Nyt liikkuu pallo selkeästi kovempaa. Kovin tuulista keliä ei kai ole luvassa. Jos tuuli nousee, niin tästä kentästä tulee kova testi. Avain onnistumiseen on välttää väyläbunkkerit ja pysyä lähestymisillä aika keskellä griiniä.”

THE OPEN pelataan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1951 Irlannin saarella. Paikalliset ovat kisasta täpinöissään, sillä pääsyliput kisaan – peräti 50 000 per pelipäivä – myytiin loppuun nopeasti.

”Kyllä tämä on tavallaan ’se’ kisa golfissa. Onhan tämä sellainen epätodellinen haave, mikä on syntynyt joskus pikkupoikana”, Korhonen luonnehtii.

Kahdella ensimmäisellä kierroksella Korhonen saa peliseuraukseen Oliver Wilson ja Curtis Knipesin, jotka molemmat tulevat Englannista. Wilson on Korhosen kanssa samaa ikäluokkaa, sillä he ovat molemmat syntyneet vuonna 1980. 18-vuotias Knipes voisi teoriassa olla molempien poika.

Knipes ansaitsi paikan The Openista karsintojen kautta. Hän pelasi Prince’s-kentällä pelatussa kisassa tulokset 67 ja 68 ja jakoi karsintakisan voiton maanmiehensä Callum Shinkwinin kanssa.

Vaikka Korhonen on ryhmässään maailmanlistalla korkeimmalla, kertoimien perusteella ryhmän suosikki on Wilson. Esimerkiksi Veikkaus antaa englantilaiselle avauskierrokselle ryhmän keskinäisessä kilpailussa kertoimen 2,03, kun Korhosen kerroin on 2,20. Knipesiin uskova saa rahansa takaisin viisinkertaisena.

Lähtöluettelo

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa