Hyppää sisältöön

Puhakka voitti värikkään Hattula Shoot Outin

Peter Puhakka voitti Hattula PGA Shoot Outin.

Peter Puhakka kuittasi Hattulassa mukavan 2 200 euron päiväpalkan. Värikkäässä kisassa toiseksi sijoittui tuore ammattilainen Rosa Rantanen, jonka ensimmäinen palkkashekki oli 1 200 euron arvoinen.

Kahdeksan miestä ja kahdeksan naista lähti tavoittelemaan 2 200 euron pääpottia Hattula PGA Shoot Outissa maanantaina. Homman nimi oli seuraava: aamulla ammattilaiset (ja muutama amatööri) pelasi yhdeksän reiän pro am -kisan ja iltapäivällä oli päätapahtuman eli shoot outin vuoro.

Shoot outissa yksi pelaaja tippuu jatkosta joka reiällä. Tasatuloksissa putoaja ratkaistaan lähipelikilpailulla, jossa kauimmaksi reiästä jäänyt pelaaja joutuu laulukuoroon. Hattulassa kahdeksan naista ja kahdeksan miestä karsivat keskenään finaalipelaajat omissa ”lohkoissaan”, jonka jälkeen paras naispeluri ja paras miespeluri kohtasivat finaalireiällä.

Lindell: ”Olisi ollut voitettavissa”

Kisan kiinnostavin osanottaja oli pitkän kisaputken Hattulaan päättänyt Oliver Lindell, joka pelasi viiden viikon sisään yhden Euroopan Tourin, Finnish Tourin ja Nordic Leaguen kisan sekä kaksi Challenge Tourin osakilpailua. 17-vuotiasta ei kisaputki haitannut, vaan hän sijoittui kisassa jaetulle kolmannelle sijalle toiseksi parhaan naispelaajan eli Sanna Nuutisen kanssa. Kotiintuomisena oli 800 euroa, jolla hän pääsi tankkaamaan mopoauton tankin täyteen dieseliä ja paljon jäi ylikin.

Kunnianhimoinen nuorukainen ei ollut kuitenkaan tyytyväinen sijoitukseensa.

”Kyllä tämä olisi ollut voitettavissa. Lopussa tuli huono putti”, Lindell sanoi.

Tällä hän tarkoitti noin kahden metrin eagle-puttia miesten kisan viimeisellä reiällä. Putti meni nipin napin ohi reiästä, ja Lindell joutui chippikisaan Puhakkaa vastaan, jonka jälkimmäinen siis voitti. Lähellä oli sekin, että Lindell olisi upottanut päätösreiällä albatrossin, sillä hänen jatkolyöntinsä par-viitosella noin 170 metristä tuli viitisen senttiä ennen reikää alas, mutta tällä kertaa ei ollut onni myötä.

 

@oliverlindellgolf albatrossi lähellä #hattulapgashootout:issa.

Kuva, jonka GoGolf.fi (@gogolffi) julkaisi 5. 09ta 2016 klo 5.21 PDT

 

Rantasella kisan hienoin lyönti

Rosa Rantanen sijoittui kisassa toiseksi.

Rosa Rantanen sijoittui kisassa toiseksi.

Juha Hakulinen

Lindellin lähestyminen ei kuitenkaan ollut shoot outin hienoin lyönti. Siitä vastasi toiseksi sijoittunut Rosa Rantanen, joka pudotti Sanna Nuutisen finaalista upotettuaan päätösreiällä eaglen noin 80 metristä ja sai Hattulaan saapuneelta yleisöltä ansaitun raivokkaat aplodit.

Finaalissa Peter Puhakkaa vastaan Rantanen otti harmittavasti kolme puttia, kun kaksi olisi riittänyt lähipeliuusintaan. Silti Rantanen oli tyytyväinen päivään.

”Kyllähän tämä tuntuu tosi kivalta. Ja varsinkin tämä kirjekuori tuntuu hyvältä, helpottaa arkea”, Rantanen sanoi.

Puhakka rakentaa uraansa rauhassa

Kisan voittanut Puhakka oli luonnollisesti tyytyväinen shoot outiin, etenkin kun aamun pro am -kisa oli mennyt penkin alle. Hän pelasi yhdeksän reikää peräti 11 yli parin. Finaalissa putit upposivat ja onnikin oli sopivasti myötä.

”Jotenkin nämä reikäpelit ovat aina sopineet minulle. Ja tämä on vielä tällainen karrikoitu, raju reikäpeli. Olet käytännössä koko ajan uusintatilanteessa. Jotenkin saan näissä parhaan aina irti”, sanoi Puhakka, jolla on jo tilillään reikäpelin SM-kultaa tältä vuodelta.

Tällä kaudella Puhakka on kiertänyt kilpailuja lähinnä Suomessa. Nordic Leagueta hän ei lähtenyt pelaamaan, koska haluaa harjoitella ympärivuotisesti ulkomailla ja Nordic Leaguen kiertäminen söisi rahat talven ulkomaan ”komennukselta”. Viime talven Puhakka vietti Espanjassa, ja sinne hän aikoo matkustaa myös tulevaksi talveksi. Euroopan Tourin karsinnat eivät ole mielessä, sillä taso ei ole vielä riittävän kova maanosan ykköskiertueella.

”Ensin pitää vakiinnuttaa kierroskeskiarvo lähemmäksi 70 lyöntiä”, hän sanoi.

Seuraavan kahden kolmen vuoden tavoitteena Puhakalla on nousta Challenge Tourille.

Pelimuotona Hattulan PGA Shoot Out on virkistävä ja värikäs poikkeus ammattilaispelaajien kisaohjelmassa. Siitä pitivät niin pelaajat kuin yleisökin, sillä joka reiällä oli panosta ja tapahtuma kesti kokonaisuudessaan kolmisen tuntia ja sen aikana nähtiin paljon loistavia yksilösuorituksia.

Etsi luettavaa