Hyppää sisältöön

Pro Patio: Poreilevaa hyvinvointia

Pro Patio myy yksinoikeudella Jacuzzin porealtaat Suomessa.

Ulkoporealtaat ovat parhaimmillaan syksyllä ja talvella, kun veden ja ilman lämpötilassa on suuri ero. Pro Patio myy Suomessa JacuzzinⓇ-porealtaat yksinoikeudella.

Ulkoporealtaat tuottavat hyvinvointia ja hyvää fiilistä. Lämpimässä vedessä kylpeminen rentouttaa syksyisen kävelylenkin tai talvisen laturetken jälkeen. Kun kytkee hieronnan päälle, saavat lihakset liikuntasuorituksen jälkeen palauttavan hieronnan.

”Hieronnan kannalta on tärkeää, että on oikea määrä suuttimia, oikeassa paikassa ja oikeaan kohtaan suunnattuna”, sanoo Pro Patio Oy:n toimitusjohtaja Anton Lehto.

Lämpimässä vedessä oleminen lieventää myös stressiä ja vilkastuttaa ääreisverenkiertoa. Lisäksi kun mieli ja keho rentoutuvat, unen laatu paranee. 

Ulkoporealtaan voi sijoittaa myös kattoterassille.

Ulkoporealtaan voi sijoittaa myös kattoterassille.

Pro Patio

’Mistä kaikki sai alkunsa?

Porealtaat on kehittänyt Jacuzzi-niminen perheyritys, jonka perusti Italiasta Kaliforniaan muuttanut veljessarja. Yrityksen valmistamat tuotteet ovat levinneet niin laajalle, että sanasta jacuzzi on muodostunut synonyymi porealtaalle.

Alkusysäys porealtaiden valmistukseen saatiin 1950-luvulla, kun yhden veljeksen lapsi sairastui nivelreumaan. Vanhemmat kuljettivat poikaa vesihoitoihin kylpylään, jolloin syntyi idea kehittää kotioloihin vastaavanlainen vesihierontalaite kuin kylpylässä.

Ensimmäinen versio porealtaasta oli varsin alkeellinen laite, kun sitä vertaa nykyisiin, jotka ovat kuin terveyskylpylöitä ja viihdekeskuksia pienoiskoossa.

”Jacuzzin altaissa näkyy 60 vuoden kokemus: tekniikka, muotoilu, design ja materiaalit ovat huippuluokkaa”, Lehto sanoo.

Kylmästä lämpimään

Suomessa Jacuzzin porealtaita myy yksinoikeudella Pro Patio Oy, jonka suuressa myymälässä Vantaan Petikossa on esillä koko joukko jacuzzeja. Pro Patiolta saa altaita myös yrityskäyttöön ja julkisiin tiloihin.

Markkinoilla on altaita monilla eri varustetasoilla. Ulkoporealtaiden vakiovarusteisiin voivat  kuulua muun muassa bluetooth-musiikkijärjestelmä, himmenevä valaistus ja juomatelineet. 

”Myymme hyvää fiilistä. Mikä onkaan mukavampaa kuin viettää aikaa ulkoporealtaassa ystävien ja perheen kanssa”, Lehto hymyilee.

”Omasta mielestäni ulkoporeallas on parhaimmillaan talvella. Kontrasti on makea, kun on 20 astetta pakkasta ja menee 38-asteiseen veteen.”

Kylpytynnyriä vaivattomampi

Tästä ei ole montakaan vuotta, kun kylpytynnyrit eli paljut iskivät suomalaisiin kuin salama. 

Pro Patio myy myös kylpytynnyreitä, mutta Lehto kertoo, että nykyään moni sellaisen hommannut vaihtaa tai hankkii sen lisäksi ulkoporealtaan. Yksi iso syy tähän on ulkoporealtaiden helppokäyttöisyys.

Siinä missä paljun vesien vaihtoon ja lämmittämiseen saattoi kulua kosolti halkoja ja aikaa työpäivän verran (kovalla pakkasella pitempäänkin) on ulkoporealtaan käyttö helppoa: kansi pois ja rentoutumaan.

”Allas on aina valmis käyttöön, kesäisin tai talvisin. Pakkasillakaan käyttökustannukset eivät nouse suuriksi, sillä JacuzzinⓇ altaissa on hyvä lämpöeristys ja lämpöeristetty kansi. Keskimäärin yksityiskäytössä sähkönkulutus on 1–2 euroa päivässä”, Lehto kertoo.

Pro Pation henkilökunta osaa auttaa oikeanlaisen ulkoporealtaan valitsemisessa.

Pro Pation henkilökunta osaa auttaa oikeanlaisen ulkoporealtaan valitsemisessa.

Pro Patio

Ulkoporealtaiden hoito on vaivatonta. Kun veteen menee aina suihkun kautta, pesee suodattimet riittävän usein ja huolehtii kemikaalien avulla veden puhtaudesta, ei vesiä tarvitse vaihtaa kuin muutaman kerran vuodessa.

Mikäli harkitsee ulkoporealtaan hankkimista, Anton Lehto kehottaa vierailemaan Pro Pation myymälässä.

”Meillä on 13 vuoden kokemus ulkoporealtaista. Voin luvata, että meiltä saa aina oikeanlaisen ratkaisun oikeaan tilanteeseen.”

Pro Patio on ulko- ja sisäporealtaisiin, uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin erikoistunut asiantuntijayritys, joka myy ja markkinoi maailman johtavien valmistajien laatutuotteita. Pro Pation myymälä sijaitsee Laastikuja 1:ssa, Vantaalla.

Lisätietoa osoitteessa propatio.fi.

Näin pidät huolta ulkoporealtaasta

  • Vaihda vedet käytöstä riippuen 2–4 kertaa vuodessa.
  • Mene altaaseen vain suihkun kautta.
  • Lisää veteen kerran viikossa klooritabletti tai hoitoaine ja tarkista vedenlaatu
  • Pese suodattimet vähintään kerran kuukaudessa.

Etsi luettavaa