Hyppää sisältöön

Presidents Cupista on tulossa teurastus – LIV Golf nyhti irti kansainvälisen joukkueen syömähampaat

Davis Love IIi kipparoi Yhdysvaltoja ja Trevor Immelman kansainvälistä joukkuetta. KUVA: GETTY IMAGES

Yhdysvaltain joukkue tulee olemaan paperilla niin paljon kansainvälistä joukkuetta vahvempi, että Presidents Cupista on odotettavissa yksipuolinen näytös.

Presidents Cup pelataan parin viikon kuluttua Quail Hollow’n kentällä Yhdysvalloissa. Melkein voisi ennustaa, että ottelu on jo ratkennut, ennen kuin yhtään peliä on käyty.

Syy tähän tietysti se, että Yhdysvaltain ja kansainvälisen joukkueiden välinen tasoero on liian suuri. Joukkueiden välistä kuilua kasvattaa entisestään se, että saudirahoitteinen LIV Golf on syönyt enemmän juuri kansainvälisen joukkueen kuin Yhdysvaltain kuormasta, sillä LIV Golfin pelaajia ei haasteotteluun voi valita.

Syömähampaista LIV Golfiin ovat siirtyneet muun muassa Australian Cameron Smith, Chilen Joaquin Niemann, Meksikon Abraham Ancer ja Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen.

Smith on tuoreella maailmalistalla toisena, Niemann 19:ntenä ja Ancerkin mahtuu vielä 25 parhaan joukkoon, vaikka siirtyi LIV Golfiin jo aiemmin kesällä. Oosthuizen, joka on entinen vakiokasvo maailmanlistan kärkikymmenikössä, on pudonnut maailmanlistalla 31:nneksi LIV Golfiin siirtymisen myötä.

Yhdysvaltain joukkueessa vastaavaa katoa ei ole käynyt. Maailmanlistan 20 parhaan listalta löytyy 12 yhdysvaltalaista pelaajaa, jotka eivät ole siirtyneet LIV Golfiin.

Heikoin lenkki maailmanlistalla 114:ntenä

Kansainvälisen joukkueen kapteeni Trevor Immelman julkaisi eilen kuusi kapteenin valintaansa Presidents Cupiin, joten hänen johtamansa joukkue on nyt selvillä.

Immelman jakoi villit kortit Christiaan Bezuidenhoutille, Cam Davisille, Si Woo Kimille, K.H. Leelle, Sebastián Muñozille ja Taylor Pendtrithille.

He täydentävät jo aiemmin paikan joukkueessa peliensä myötä paikan ansainneiden Hideki Matsuyaman, Sungjae Imin, Tom Kimin, Corey Connorsin, Mito Perreiran ja Adam Scottin kanssa.

Kansainvälisen joukkueen pelaajien sijoitukset vaihtelevat 16:n ja 114:n välillä. Heikoin lenkki on kanadalainen Pendtrith ja korkeimmalla maailmanlistalla on Matsuyama.

Yhdysvaltain joukkueen kapteeni Davis Love III julkistaa villit korttinsa tänään, mutta hänellä on huomattavasti enemmän valinnan varaa, vaikka myös hyviä yhdysvaltalaispelaajia onkin siirtynyt LIV Golfiin.

Pisteiden perusteella paikan joukkueessa ovat saaneet Patrick Cantlay, Sam Burns, Xander Schauffele, Justin Thomas, Scottie Scheffler ja Tony Finau.

Todennäköisesti joukkue tulee täydentymään Collin Morikawalla, Jordan Spiethillä, Cameron Youngilla, Billy Horschelilla ja Max Homalla.

Maailmanlistalla yhdeksäntenä oleva Will Zalatoris joutuu jättämään haasteottelun väliin selkävamman takia. Hänen korvaajansa tullee olemaan Brian Harman.

Jos 12 joukkueen jäsen on Harman ja muutkin villi kortti -veikkaukset osuivat nappiin, löytyvät Yhdysvaltain joukkueen edustajat tuoreella maailmanlistalla sijojen 1 ja 32 väliltä.

Tässä on aikamoinen ero semminkin, kun kansainvälisen joukkueen ykköstykki Hideki Matsuyama on pudonnut maailmanlistalla 16:nneksi.

On totta, että kolmen päivän golfkilpailussa kaikki on mahdollista, jos tähdet ovat kohdallaan.

Valitettavasti tasoero joukkueiden pelaajien välillä on niin suuri, että todennäköisin lopputulema on Yhdysvaltain rökälevoitto kansainvälisestä joukkueesta.

Euroopalta LIV on vienyt kapteenin ja konkareita

Eurooppalaisesta näkökulmasta katsoen tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mitkä ovat LIV Golfin ja PGA Tourin voimasuhteet ensi vuonna. Syyskuussa pelataan Roomassa Ryder Cup, jonka uskottavuuden kannalta olisi katastrofi, jos Euroopan joukkueen osalta kävisi samanlainen pelaajakato.

Toistaiseksi LIV Golf on vienyt Euroopan joukkueelta kapteeni Henrik Stensonin ja kosolti konkareita, kuten Sergio Garcian, Ian Poulterin ja Lee Westwoodin.

Nuoremman polven pelaajia joukkueella ei ole varaa menettää.

Etsi luettavaa