Hyppää sisältöön

Pöytä on katettu Meksikossa Jon Rahmille: ”En ole robotti, tämä on golfia”

Jon Rahm jäi kauden avauskilpailussaan toiseksi vaikka pelasi 33 alle parin. Terä on ollut tämän jälkeen pahasti kateissa. KUVA: GETTY IMAGES

Lähes vuoden ilman voittoa pelannut maailmanlistan kakkonen on ylivoimainen ennakkosuosikki torstaina käynnistyvässä Mexico Openissa.

Jon Rahm osallistuu neljättä kertaa ammattilaisuransa aikana PGA Tourin Meksikossa pidettävään kisaan. Kolme aiempaa ovat olleet osanottajakatraaltaan kivikovia WGC:n osakilpailuja.

Voitto on vielä napsaisematta. Sijaluvut ovat olleet 20,45 ja kolmas. Edellisellä kerralla Rahm teki vieläpä hole-in-onen, ja sai yleisön täysin hurmokselliseen tilaan kannustamaan suosikkiaan.

Torstaina Rahm lähtee kierrokselleen Vidanta Vallartassa kello 16.18 yhdessä Cameron Champin ja Charles Howell III:n kanssa.

Kilpailulla on pitkä historia, sitä on pelattu lukuisien tourien osana vuodesta 1944. Nyt on kuitenkin ensimmäinen kertaa PGA Tourilla.

Palkintopottikaan ei jää paljoa keskiarvoa pienemmäksi, se on 7,3 miljoonaa dollaria.

”Olin kuullut tästä resortista ja kentästä paljon hyvää. Meksiko on saanut Abraham Ancerin ja Carlos Ortizin menestysten kautta paljon hyviä asioita tapahtumaan golfin ympärilä. Toivon, että tämä kisa edelleen vauhdittaa tätä kehitystä”, Rahm totesi Golf Channelin haastattelussa.”

Menestyminen kulkee aalloissa

Pakollinen kysymys Rahmille viimeisten kuukausien aikana liittynyt hänen pitkään voittamattomuuden putkeensa. Sitä on kestänyt jo 10,5 kuukautta US OPenin jälkeen.

”Golfissa tulee huippujaksoja, väliin taas heikompia. Vaikka tuntisit kehittyväsi, samaan jaksoon menestys saattaa laahata paljonkin perässä, tulla esiin myöhemmin. ”

”En ole robotti. Golfissa yhtenä päivänä kaikki asiat loksahtavat kohdalleen ja tulosta tulee kuin itsestään. Seuraavalla kierroksella pelaaminen on toisesta ääripäästä”, Rahm muistutti harrastajapelaajalle tuttua tunnetta.

Meksikossa Rahmin kovimmat haastajat ennakkoon ovat isäntämaan Abraham Ancer, Tony Finau sekä Patrick Reed.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa