Hyppää sisältöön

Pormestari Jan Vapaavuori avasi uudistetun GoGolf Isosaaren kentän – Janne Kaske vei Isosaaren herruuden

Janne Kaske on kääntänyt katseen myös Japanin suuntaan Aasian valloituksellaan

GoGolf Isosaari on virallisesti avattu. Avauslyönnin suoritti Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, joka korosti puheessaan, että korona-aikana on mahdollisuuksia niille, jotka uskaltavat ottaa mahdollisuuksista kiinni. Ammattilaisten avajaiskilpailun voitti Janne Kaske ja avajaispäivänä koettiin myös yksi holari.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori avasi tänään uudistetun GoGolfin Isosaaren golfkentän. Edellinen vierailu Isosaaressa tapahtui Vapaavuoren armeija-aikoina rannikkojääkärikoulussa.

Tänään Vapaavuori saapui saarelle avauspuhetta ja avauslyöntiä varten GoGolf Isosaaren avajaisiin. Avajaislyönnin hän suoritti Minea Blomqvist-Kakon kanssa. Puheessaan Vapaavuori viihdytti yleisöä sanomalla, että edellisen kerran kentän avajaislyöntiä suorittaessaan lyönti päätyi naapuriväylälle. Tällä kertaa kylmiltään suoritettu vihkiäislyönti osui väylää reunustaneeseen koivuun.

Pormestari Jan Vapaavuori löi uudistetun GoGolf Isosaaren virallisen avauslyönnin.

Pormestari Jan Vapaavuori löi uudistetun GoGolf Isosaaren virallisen avauslyönnin.

Jarno Juuti

”On hienoa nähdä, että saari on nyt rauhanomaisemmassa käytössä ja näin hienon, makean kentän avajaiskohteena. Niin kurjia olosuhteita ei maailmassa olekaan, etteikö asenne viime kädessä ratkaisisi. Tämä asia on täällä oivallettu oikein: tuolla rannassa on plakaatti tänne saareen astuttaessa, jossa sanotaan ’tervetuloa tänne pitämään hauskaa’. Olen vakuuttunut, että myös tällaisena korona-aikana on mahdollisuuksia niille ihmisille, jotka uskaltavat ottaa mahdollisuuksista kiinni”, Vapaavuori totesi avauspuheessaan.

Pormestari Jan Vapaavuori tykästyi GoGolf Isosaaren tervetuliaskylttiin.

Pormestari Jan Vapaavuori tykästyi GoGolf Isosaaren tervetuliaskylttiin.

Jarno Juuti

Kaske ja Satama uusintaan

Avajaisten yhteydessä käyty Isosaari Invitational hosted by Viaplay-kisan, jonka voittajaksi selviytyi jännittävien vaiheiden jälkeen Asian Tourilla ja Challenge Tourilla pelaava Janne Kaske. Ainutlaatuinen, mutta haastava par 3 -kenttä pintansa, sillä 18 reiän voittotulos oli 51 lyöntiä (-3) Siihen ylsi Kasken lisäksi Henri Satama, joka taipui vasta uusinnassa. Tulos 51 on luonnollisesti myös uudistetun kentän ennätys.

Kaskelle voitto toi 2 500 euron palkintoshekin. Sataman osuus voittopotista oli 1 000 euroa ja kolmanneksi sijoittuneen Kim Koivun 500 euroa.

Henri Satama, Janne Kaske ja Kim Koivu veivät kolme parasta sijaa kilpailussa.

Henri Satama, Janne Kaske ja Kim Koivu veivät kolme parasta sijaa kilpailussa.

Jarno Juuti

Kaske lähti kilpailuun omasta mielestään altavastaajan asemasta, sillä kilpailuun osallistui hänen mukaansa varsinaisia wedge-taitureita, kuten Oliver Lindell. Tuoreessa muistissa oli myös viime viikolla tapahtunut putoaminen kolmanneksi Kivitippu-kisassa. Kaske johti kilpailua pitkään, mutta taipui lopussa.

”Viime aikoina ollut mentaalista ongelmaa vajaiden wedgejen kanssa. Puttasin hyvin ja kiva saada vähän balsamia haavoille. Lahosin Kivitipussa, jäin kolmanneksi täydellisen sulamisen jälkeen”, Kaske kertoi tyytyväisenä.

Isosaaressa lyödään jonkin verran vajaitaa wedgejä, sillä kentän väylien pituudet vaihtelevat 47 metristä 148 metriin (pro-tii).

Uusinnassa Kaskelle riitti voittoon pariin, kun kumpikaan pelaajista ei osanut pro-tiiltä 148 metriä pitkällä kahdeksannella väylällä. Sekä Satama että Kaske puttasivat toisen lyönnin viheriön ulkopuolelta. Kasken putti päätyi pariin metriin ja Sataman hieman lähemmäksi. Heistä kuitenkin vain Kaske onnistui upottamaan parin kimurantilla viheriöllä.

Satama lähti finaaliin kaksi alle parin tuloksesta, Kaske, Koivu ja Linda Henrikson pelasivat yhden alle. 

Linda Henriksson sijoittui kilpailussa neljänneksi.

Linda Henriksson sijoittui kilpailussa neljänneksi.

Jarno Juuti

Kilpailu pelattiin pro amina, jossa yhdeksän ammattilaista isännöi ensimmäisen kierroksen ajan kutsuvierasryhmää. Avauskierroksen jälkeen tuli neljä parasta ammattilaista jatkoi finaaliin, jonka V sport -kanava lähetti suorana Facebook-kanavallaan.

Koko finaali on katsottavissa täältä:

Holari syntyi varsinaisen kisan jälkeen

Tänään Isosaaressa tehtiin myös yksi hole-in-one, kun kutsuvieraana tapahtumaan osallistunut Niklas Andberg iski ässän lyhyellä seitsemännellä reiällä. Onnistuminen ei tullut varsinaisessa kisatapahtumassa, vaan Andberg ja muutama muu pelaaja lähti golfin himoissaan kiertämään kenttää varsinaisen kisan jälkeen.

”Kisakierros jätti jälkeensä hyviä nauruja, ei niinkään lyöntejä. Kisakierroksesta jäi vähän hampaankoloon ja samassa ryhmässä pelanneella Harrilla (Hiukka) jäi nälkää pelata lisää. Kuudennelle väylälle mukaan tulivat vielä Iiro Harjula sekä Juha Perälä”, Andberg sanoi. 

”Seiskalla Juha avasi metriin ja sanoi, että siitä sitten vaan lähemmäs. Kädessä 58 oli wedge, puolikas svingi lipun linjassa yksi pomppu ja liukui suoraan kuppiin. Superfiilis ja kiva huuto! Eka holari ikinä. Harmi, etteivät kisahermot kestäneet, vaan piti venyttää takaysille.”

Kilpailun tulokset (Neljä parasta prota pääsi finaalikierrokselle)

  1. Janne Kaske (-3)
  2. Henri Satama (-3)
  3. Kim Koivu (-2)
  4. Linda Henriksson (-1)
  5. Oliver Lindell (par)
  6. Erik Myllymäki (par)
  7. Albert Eckhardt (par)
  8. Jussi Miettinen (+1)
  9. Minea Blomqvist-Kakko (+2)

GoGolf Isosaaren ainutlaatuisen golfkentän pääsee kokemaan muun muassa tulevana ja sitä seuraavana viikonloppuna. Isosaaren elämykset ovat myynnissä GoGolfin verkkokaupassa.

Etsi luettavaa