Hyppää sisältöön

An pommitti 25 000 taalaa hyväntekeväisyyteen

Byeong-Hun An pommitti draivikisan voittoon PGA Championshipissa.

PGA Championshipin perinteisiin kuuluu pisin draivi -kilpailu. Tänä vuonna voitto meni Koreaan, kun Byeong Hun An mäsäytti pisimmän draivin pitkään aikaan. Lyönnillä oli pituutta 347 jaardia eli 317 metriä.

PGA Championship käynnistyy huomenna torstaina Baltusrolin kentällä New Jerseyssä. Ensimmäinen kisa on kuitenkin jo käyty, sillä kilpailun perinteisiin kuuluu pisin draivi -kilpailu. Tänä vuonna pisimmän draivin pommitti eteläkorealainen Byeong Hun An, joka päihitti Pohjois-Irlannin Rory McIlroyn vajaalla kahdella metrillä. 

Katso tästä Anin voittoisa svingi!

Järjestäjät mittasivat Anin lyönnin pituudeksi peräti 317 metriä. Se oli kisan pisin veto sitten vuoden 1982, jolloin Andy Franks jysäytti 316 metriä pitkän draivin.

Kaikkien aikojen pisimmän draivin kisassa on lyönyt Evan Williams. Vuonna 1974 hän iski tauluun häijyt lukemat 366 jaardia eli 334 metriä. Vuonna 1963 Jack Nicklaus löi peräti 341-jaardisen (311 m) lyönnin persimmon-puuykkösellä.

Vakuuttavat fyysiset mitat

Byeong Hun An, 25,  voitti US Amateurin vuonna 2009 ja siirtyi ammattilaiseksi pari vuotta myöhemmin. Vuonna 2014 hän voitti ensimmäisen kisansa ammattilaisena oltuaan ykkönen Challenge Tourilla. Viime vuonna hän vei nimiinsä Euroopan Touriin kuuluvan BMW PGA Championshipin. Tänä vuonna Anin toistaiseksi paras saavutus on ollut kirvelevä uusintatappio PGA Touriin kuuluvassa Zurich Classicissa vapunpäivänä.

Jykevän Anin mitat ovat vaikuttavat. 186-senttinen peluri painaa 95 kiloa. Pääasiallisesti Euroopan Tourilla pelaava An ei kuulu kiertuella pitkälyöntisimpien joukkoon. Tänä vuonna hänen avauksiensa keskimitta on ollut noin 260 metriä, millä hän sijoittuu draivitilastossa 52:nneksi. Toisaalta miehen edellä ei myöskään ole montaa PGA Championshipiin matkustanutta pelaajaa.

An voitti kisassa 25 000 dollaria hyväntekeväisyyteen valitsemaansa kohteeseen. Rory McIlroyn sai puolestaan laittaa 15 000 dollaria hyväntekeväisyyteen ja kolmanneksi sijoittunut Belgian Nicolas Colsaerts 10 000 dollaria.


PGA Championship alkaa torstaina, ja sen televisioi Suomessa Viasat Sport ja Viaplay. Jos golf ei näy kotonasi, voit korjata tilanteen klikkaamalle tänne. Viasat Sport -paketin kylkeen tulee myös GoGolf-lehden vuosikerta.


 

Etsi luettavaa