Hyppää sisältöön

Pohjantähti vakuuttaa GoGolfin jäsenet holarin varalta

Aki Kiiläinen johtaa Pohjantähteä ihmisläheisellä otteella

Pohjantähti on raikas tuulahdus vakuutusalalla. Ihmisen kokoinen yhtiö painottaa toiminnassaan hyvää asiakaskokemusta ja tarjoaa henkilökohtaista palvelua.

Pohjantähti on monille tuttu nimi etenkin urheilun kautta, mutta yrityksen toimialan määrittäminen on osalle hankalaa. Pohjantähti Areenalla kotiottelunsa Hämeenlinnasssa pelaava jääkiekkojoukkue  HPK on Liigan hallitseva mestari sekä vakuutusyhtiön pitkäaikaisimpia yhteistyökumppanieita ja asiakkaita.

Pohjantähteen ja HPK:hon osuvat erittäin hyvin määritelmät: sympaattinen, ihmisläheisyyteen toimintansa perustava ja helposti lähestyttävä. Kumppanuus on toimintaa ohjaavien arvojen osaltakin kuin “match made in heaven”.

GoGolf ja Pohjantähti aloittivat yhteistyön vuoden 2020 alusta. Näkyvin osa yhteistyötä on GoGolfin jäsenille tarjottava hole-in-one-vakuutus. Kun täysosumaa osuu kohdalle, Pohjantähti korvaa kuohujuomat mielellään.

Myös Pohjantähden toimitusjohtajalla  Aki Kiiliäisellä on yksi ikimuistoinen holari tehtynä. Siitä lisää myöhemmin. 

Pienen on helppo olla ketterä

Aki Kiiliäinen näkee GoGolfin luontevana kumppanina innovatiivisuutensa ja asiakaslähtöisyyden ansiosta.

”Vakuutusala koetaan kuluttajien osalta tylsäksi, ei edes ’low intrest, vaan no intrest’. Pohjantähti on ihmisen kokoinen yritys, alan raikas tuulahdus, jonka kanssa asiointi on välitöntä ja mukavaa. Inhimillisyys ja ihmisyys ovat  nousseet entistä tärkeämmiksi arvoiksi korona-ajan myötä”, Kiiliäinen tähdentää.

Aki Kiiliäinen näkee henkilökohtaisen palvelun yhtenä Pohjantähden tärkeimmistä kilpailuvalteista

Aki Kiiliäinen näkee henkilökohtaisen palvelun yhtenä Pohjantähden tärkeimmistä kilpailuvalteista

Teemu Tyry

Hole-in-one on maksettavaksi tulevista vahingoista täysin poikkeava, iloa tuottava tapahtuma.

”Yhdessä holari koetaan, yhdessä sitä myös juhlitaan. Tämänkin vuoksi vakuutuksen myöntäminen sopii meille mainiosti. Haluamme olla se kumppani, jonka kanssa asioiminen tuo hymyn huulille.” 

Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö perustettiin jo vuonna 1895, jolloin sen nimi oli Hämeenläänin Palovakuutusyhtiö.

Pohjantähti tuli yrityksen nimeksi vuonna 1996, kun toiminta laajeni voimakasta vauhtia Hämeestä ympäri Suomen. Aluekonttoreita on nyt 27 ja asiakasmäärän nettokasvu hurjaa: 600–700 ihmistä ja yritystä kuukautta kohden.

Vakuutusalan jättien rinnalla Pohjantähti on kasvustaan huolimatta vielä pieni ja ketterä.

”Pienemmän yksikön on helpompaa olla liikkeissään ketterä. Lähes kaikilla aloilla puhutaan isoon ääneen samoista teemoista. Olemme onnistuneet monissa uudistuksissa ja aiomme olla edelläkävijä jatkossakin”, Kiiläinen linjaa.

”Puheluihin vastattiin vuonna 2019 keskimäärin 27 sekunnissa. Henkilökohtainen palvelu ja asiakkaiden tarpeiden kunnioittaminen ovat tärkeä osamme strategiaamme, jonka tavoitteena on kasvaa järkevällä tavalla.”

Asiakkuuteen liittyvien palveluiden kehittämisen rinnalla Pohjantähdessä pilotoidaan henkilökunnan työolojen uudistamista.

”Kokemukset korona-ajan etätyöstä ovat niin positiiviset, että pilotoimme kesälomien jälkeen paikkariippumattoman työnteon mallin. Pilotin edetessä mahdollisimman suuri osa henkilöstöstämme saa itse vaikuttaa siihen, mistä käsin työnsä tekee”, Kiiliäinen kertoo.

Golfilla ja finanssialalla samat haasteet

Aki Kiiliäinen on pelannut golfia kymmenen vuotta ja päässyt singel-tasoitukseen (9,3).

”Naapuri yllytti. 70-luvun puolivälissä syntyneenä elin lapsuuden, jossa kokeiltiin ja pelattiin kaikkea mahdollista. Golf ei osunut kohdalle. Kadehtien seuraan sellaisten pelikaverieni peliä, jotka ovat junnusta asti harrastaneet. Heillä työkalupakista löytyy paljon taitoa ja lyöntejä, jotka ovat tarttunut mukaan lapsuusvuosilta.”

Tawastin hallituksen jäsenenä hän on päässyt seuraamaan läheltä operatiivista toimintaa sekä golfyhtiön haasteita.

”Elämysten tuottaminen, ihmisten innostaminen, asiakaskokemuksen parantaminen ovat golfissa ja vakuutusalalla yhteiset haasteet. Asiakkaiden ja omistajien odotuksiin palveluiden laadusta on kyettävä vastaamaan kiitettävällä tasolla. Perusasiat on kyettävä tekemään huolella joka ainut päivä”, hän listaa.

Pohjantähti Keskinäinen vakuutusyhtiö on yli 100 000 asiakkaansa omistama yritys.

Pitkälle palloa lyövä Aki Kiilliäinen oli GoGolfin kierroksella Linna Golfissa parhaimmillaan bunkkerilyönneissä

Pitkälle palloa lyövä Aki Kiilliäinen oli GoGolfin kierroksella Linna Golfissa parhaimmillaan bunkkerilyönneissä

Teemu Tyry

”Kiinteä yhteys omistaja-asiakkaisiin on sitäkin tärkeämpää. Meidän asiakkaillemme tapahtuu keskimääräistä vähemmän vahinkoja, mikä kertoo sitoutumisesta.”

Holari muodostui perheen yhteiseksi juhlaksi

Kiiliäisen viisihenkinen perhe asuu vain kolmen kilometrin päässä Hattulan kentästä.

”Pelaan mielelläni iltaysejä, niin tässäkin tapauksessa vuonna 2014. Vaimo ja lapset pelasivat punaisilta, minä keltaisilta. Nykyisellä seitsemännellä reiällä, joka on pieneen alamäkeen pelattava par 3, löin 120 metrin matkalta oikein hyvän wedgen. Aurinko paistoi silmään, mutta arvelimme, että se saattoi mennä jopa reikään. Tuolloin 9-vuotias poikani Linus lähti juoksemaan kohden viheriötä. Perille päästyään hän oli huudon kera pylly pystyssä poimimassa palloa reiästä.”

Tuuletusten jälkeen peli jatkui. Kuohujuomat jäivät kuitenkin ottamatta, kentän ravintola oli jo sulkenut ovensa

”Suuntasimme kaupunkiin ravintolaan syömään, tunnelma oli korkealla. Hole-in-one on aina pienen juhlan arvoinen”, Aki Kiiliäinen muistelee uransa toistaiseksi ainoaa ässää.

Pohjantähden holarivakuutus

Vakuutus korvaa GoGolfin jäsenelle holarista aiheutuvat kustannukset juomatarjoiluista. Jokainen hole-in-one-vakuutuksen aktivoinut GoGolfin jäsen on oikeutettu korvaukseen. 

Enimmäiskorvausmäärä on 250 euroa kertaa kohden. 

Pyytämällä vakuutustarjouksen Pohjantähdestä korvauksen saa nostettua 500 euroon.

Hole-in-one vakuutus on henkilökohtainen ja voimassa kauden 2020 ajan.

Lue lisää: gogolf.fi/hio

Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö, avainlukuja 2019

Maksutulo: 101,5 miljoonaa euroa

Tulos: 0,1 miljoonaa euroa

Yhdistetty kulusuhde: 97,3 prosenttia

Henkilöstön määrä: 321

Pohjantähti, kotisivut

Etsi luettavaa