Hyppää sisältöön

The Players Championship – Kenttä rankaisi pelaajia kovalla kädellä

Lauantaina The Players Championshipin tulostaso kääntyi päälaelleen.

Kahden avauskierroksen jälkeen TPC Sawgrassin kisavirityksiä moitittiin liian helpoiksi. Lauantaina kaikki muuttui. Super nopeat griinit vaativat äärimmäistä tarkkuutta lähipelissä ja lähestymisissä. Par kolme seitsemällätoista nähtiin enemmän veteen menneitä palloja kuin birdejä ja päivän kierroskeskiarvo oli lähes 76 lyöntiä.  

Vain kuusi pelaajaa alitti parin kun griinien nopeuslukemat nousivat stimp meter mittauksella yli 14 jalan (4,27m). 

Jason Day aloitti kolmannen kierroksen kilpailun kärjessä ja onnistui säilytti kärkipaikan päivän vaikeuksista huolimatta. Kutosväylällä viidesta metristä birdiä putannut Day sortui neljän putin tuplabogiin. Hän onnistui rauhoittamaan hermoja lyömällä lähestymisen lipun juureen heti seuraavalla väylällä. Toinen tupla syntyi kahdeksikolle kun pallo hautautui griinibunkkeriin. Vuoristorata sai jatkoa yhdeksikön birdiellä. 

Takaysillä Day pelasi loistavasti välttyen bogeilta. Jason teki helpot birdiet parvitosille ja kasvatti johdon yhdestä lyönnistä neljään ennen sunnuntaita. Päivän tulokseksi kirjattiin 73 kun kolmen kierroksen yhteistulos on -14. 

Kierroksen jälkeen Day kertoi päivän vaikeuksista:

”Rehellisesti, griinien nopeus lähti hieman käsistä etuysillä. Kentän on oltava haastava mutta ero torstaihin ja perjantaihin oli äärimmäinen, mikä yllätti meidät kaikki.”

”En ole koskaan ennen ollut tilanteessa, jossa yritän saada 10 jalan (3m) putin jotenkin reiän lähelle edes miettimättä putin upottamista.”

”Ei ole kovin hauskaa toivoa kahta puttia 10 jalan matkalta.”

”Nyt pitää vain levätä niin paljon kuin mahdollista.” 

”Tunnen, että pelini on hyvässä kunnossa ja keskityn positiiviseen ajatteluun ja siihen, että johdan kilpailua neljällä lyönnillä.”

PGA Tourin edustaja Mark Russell kertoi, etteivät he tehneet mitään erilailla nopeuttaakseen griinejä. Ilman kosteus putosi lauantaina ja aurinko ja tuuli kuivattivat griinejä odotettua enemmän. Lauantaina vain kuusi pelaajaa onnistui pelaamaan kierroksen ilman kolmen putin griiniä. Perjantaina tässä onnistui 90 pelaajaa. 

47-vuotias Ken Duke näytti, että kentällä oli mahdollista tehdä tulosta. Huipputulos 65 oli lähes 11 lyöntiä päivän kierroskeskiarvoa (75,59) parempi. Duke (-10) nousi tuloslistalla 54 sijaa ja pelaa sunnuntaina viimeisessä ryhmässä. 

Hideki Matsuyama ja Alex Cejka jakavat niin ikään toista sijaa tuloksessa -10. Cejka saa sunnuntaina uuden mahdollisuuden Players voittoon. 2009 hän johti kilpailua viidellä lyönnillä ennen viimeistä kierrosta mutta romahti sunnuntaina tulokseen 79. Silloin voiton nappasi Henrik Stenson. 

Rory McIlroy pysyi hyvin kilpailussa mukana vielä kolmannen kierroksen etuysillä ja tuloksessa -9 oli vain muutaman lyönnin kärjen takana. Kuitenkin takaysillä kolme kolmenputin griiniä johtivat tulokseen 75 ja pudottivat Roryn kärkitaistelusta tulokseen -5. McIlroy löi kierroksella huikeat 16 griiniosumaa mutta surkea puttaaminen ei antanut mahdollisuutta tehdä tulosta. 

Leaderboard

 

Etsi luettavaa