Hyppää sisältöön

The Players Championship – Jason Day säilytti komennon

Jason Daytä seurasi perjantaina sankka joukko kisailijoita.

Players Championshipin toinen kierros keskeytyi kahdeksi tunniksi sateen takia. Se ei kuitenkaan sammuttanut Jason Dayn liekkiä.

Kaikki iltapäivän pelaajat eivät ehtineet maaliin Players Championshipin toisella kierroksella. Jason Dayn ja Jordan Spiethin ryhmältä jäi pelaamatta neljä viimeistä reikää. Day piti avauskierroksen kärkipaikkaa tuloksella -9 ja ehti perjantaina pudottamaan tulosta viisi lyöntiä lisää alle parin. Yhteistuloksella -14 Day johtaa kilpailua kolmella lyönnillä.

Dayn alku Players Championshipille on ollut vakuuttava. Hän on kilpailun ainoa pelaaja, joka ei ole ilman bogia, ja johtaa Strokes Gained Putting -tilastoa. Draivien pituudessa Day on yhdeksäs.

Day kertoi tuntemuksistaan medialle kesken jääneen kierroksen jälkeen.

”Tunnen, että pelini on hyvässä kunnossa mutta minulle tärkeintä on säilyttää keskittyminen ja lisätä johtoa”, hän sanoi.

”Neljätoista alle parin ja minulla on hyvä johto meneillään. En silti voi rentoutua, vaan on painettava eteenpäin. Heti kun menetän keskittymisen ja teen henkisen virheen, päästän muut pelaajat takaisin peliin.”

”En saa turhautua jos teen parin helpolle birdiereiälle. Täytyy jatkaa eteenpäin ja tehdä birdie jollekin toiselle reiälle. Kun pääsen griinille, tunnen voivani upottaa minkä tahansa putin.”

Shane Lowry toisen

Kilpailussa toisena on irlantilainen Shane Lowry tuloksessa -11. Jonas Blixt, Alex Cejka ja Cameron Tringale jakavat kolmatta sijaa tuloksella -10.

Rory McIlroy aloitti toisen kierroksen yhdeksän lyöntiä kärjen takaa. Pohjoisirlantilainen otti ison askeleen lähemmäksi heti kierroksen alussa. Kymppireiältä lähtenyt McIlroy pelasi kierroksen ensimmäiset seitsemän reikää seitsemän alle ja etuysinsä tulokseen 29. Takaysille syntyi kaksi birdietä lisää, mutta viimeisen väylän bogi jätti tulokseksi 64 (-8).

Huippukierros nosti Rorya 71 sijaa tuloslistalla. Yhteistulos -8 riittää tällä hetkellä sijaan  jaettu 12:s. Kierroksen jälkeen hän mainitsi jälleen, että kenttä pelataan täysin erilaisena aamulla kuin iltapäivällä. Perjantaiaamuna Rory pääsi vuorostaan nauttimaan pehmeistä griineistä ja tuulettomasta kelistä.

”Vaikka eroa kierrosten välille syntyi kahdeksan lyöntiä en tunne, että olisin pelannut tänään sen paremmin kuin eilen. Ehkä upotin muutaman putin lisää.”

”Olen tyytyväinen peliini. Tunnen, että pystyn helposti lyömään molempia kierteitä, ja olen draivannut hyvin tällä viikolla. Jos jotain niin wedge-peli tarvitsee vielä hieman töitä. Peli tuntuu kuitenkin riittävän hyvältä voittotaisteluun.”

Jason Dayn ja Rory McIlroyn kaksintaistelu olisi varmasti katsojien unelma sunnuntaille.

Jordan Spieth ja Phil Mickelson eivät ehtineet pelaamaan toista kierrosta loppuun. Molemmat ovat tuloksessa -1 ja cutin (-2) väärällä puolella.

Leaderboard

Etsi luettavaa