Hyppää sisältöön

The Players Championship – Jason Day kärkeen kenttäennätyksellä

Jason Day teki kenttäennätyksen ja johtaa kilpailua.

Kukaan ei ollut maailman ykköstä parempi torstain avauskierroksella.

The Players Championshipin avauskierroksen tulostaso oli hurja. Jason Day sivusi Fred CouplesinGreg Normanin ja Martin Kaymerin nimissä olevaa kenttäennätystä tuloksella 63 eli -9.

Day kertoi pelin kaikkien osa-alueiden toimineen täydellä teholla ja nimesi kierroksen yhdeksi uran parhaista. Pelistrategia ja sen toteutus onnistui loistavasti. Pitkälyöntinen Day pelasi maltillisesti valiten draiverin avauslyöntiin kuusi kertaa. Neljä kertaa Day käytti väyläpuuta avauslyöntiin ja neljä kertaa rautaa.

Jason Day oli tietoinen kenttäennätyksestä ja olisi halunnut saada kuuluisan kentän tittelin yksin omiin nimiinsä. Silti hän oli tyytyväinen liittyvänsä samaan joukkoon Greg Normanin kanssa. Day selvitti kierroksen vain 24 putilla ja osui yhteensä 15 griiniin. 

Kakkostilaa tuloksessa -7 jakaa viisi pelaajaa. Tästä joukosta nimekkäin on Justin Rose, joka tilastoi torstaille kaikki kahdeksantoista griiniosumaa. Alkukaudella puttivaikeuksissa ollut Ernie Els yllätti avauspäivän tuloksella 66 ja oli Strokes Gained Putting -tilaston kolmanneksi paras.

Yhteensä 22 pelaajaa onnistui alittamaan 68 lyöntiä. Kovan tulostason mahdollistivat tavallista pehmeämmät griinit ja leudot tuuliolosuhteet. Etenkin aamupäivän pelaajat nauttivat lähes tyynestä kelistä.

Par-tulos paperia

Par-tuloksen torstaina pelanneet Jordan Spieth (E) ja Rory McIlroy (E) jättivät paljon tehtävää loppuviikolle. Myös ennakkosuosikit Rickie Fowler ja Sergio Garcia pelasivat avauskierroksen parissa ja kaikki neljä ovat cutin väärällä puolella sijalla T83. 

Jordan Spieth oli jo kierrostaan kolme alle parin, mutta teki viidelle viimeiselle väylälle kaksi bogia ja tuplan. Speith sanoi lyövänsä palloa hyvin ja mainitsi draivaamisen olevan kauden parasta. Puttien pituuskontrolli tuott kuitenkin ongelmia, ja muutama virhe lähipelissä sai tuloksen lipsumaan kauas pelikaveri Dayn tahdista. 

McIlroy lähti kierrokselleen torstaina iltapäivällä ja joutui pelaamaan tuulisemmassa kelissä. Hän ei kuitenkaan hätääntynyt, vaikka avauskierroksen jälkeen ero kärkeen on yhdeksän lyöntiä. Rory kuvaili tour-kilpailua enemmän maratoniksi kuin sprintiksi ja paljon ehtii vielä tapahtua. Torstain kierrokselle ei vain sattunut yhtään hyvää jaksoa. 

Leaderboard

 

Etsi luettavaa