Hyppää sisältöön

The Players Championship – Day kasvattaa eroa maailmanlistan kärjessä

Lauantain kierroksen jälkeen pelaajat eivät tienneet mitä odottaa kentältä sunnuntaina. Kolmannella kierroksella griinien nopeus lähti käsistä johtaen pelaajien lukuisiin kolmen ja neljän putin ongelmiin. Sunnuntaina PGA Tour lisäsi griinien kastelua ja nopeudet pysyivät maltillisina.

Jason Day aloitti Players Championshipin viimeisen kierroksen neljän lyönnin johdossa. Kierroksen alku oli haastava. Etuysillä hän osui vain kolmeen griiniin ja kolmeen väylään. Day onnistui välttämään katastrofit vaikka hän taipui kahteen bogiin. Hyvä lähipeli piti pelin kasassa ja oli tärkeä avain Jason Dayn voitolle. Hänen Up and Down prosentti oli kilpailun paras. Etuysillä haastajat eivät nousseet kahta lyöntiä lähemmäksi ja antoivat kärkimiehelle tilaa hengittää. Takaysillä Dayn lyöminen tasaantui ja hän pelasi kierroksen loppuun loistavasti. Birdiet väylille 10, 12 ja 16 pudottivat kierrostuloksen alle parin ja voitto irtosi neljällä lyönnillä yhteistuloksella -15. 

Kevin Chappell (-11) teki viikkonsa kolmannen eaglen yhdelletoista ja iski birdiet väylille 16 ja 17. Hyvä jakso riitti nousemaan yksin kakkoseksi kun kolmatta sijaa (-10) jakoi neljä pelaajaa Matt Kuchar, Ken Duke, Colt Knost ja Justin Thomas. 

Neljättä kertaa maailmanlistan ykköstilaa hallitseva pelaaja voitti Players Championshipin (Tiger Woods 2001 & 2013, Greg Norman 1994). Aikaisempina vuosina kenttä ei ole sopinut Day peliin mutta muutos pelistrategiassa teki suuren vaikutuksen tulokseen. Day lisäsi bägiin artikkelikuvassa näkyvän TaylorMade RSi 2 rautakakkosen, jota hän käytti kaikissa epämukavalta tuntuvissa avauksissa. Ilman rautakakkosta Dayn avauspeli olisi voinut pilata kilpailun. Viikolla Day osui vain 59% väylistä ja oli väyläosumissa vasta sijalla 51. Rautakakkosen avulla hän välttyi suurilta virheiltä kentän kapeimmilla väylillä. Strokes Gained tilastojen mukaan Day oli kilpailun kolmanneksi paras pallonlyöjä ja kahdeksanneksi paras puttaaja. Voitto irtosi loistavalla toteutuksella pelin kaikilla osa-alueilla. 

Kierroksen jälkeen Jason Day kertoi, että voitto oli yksi uran tärkeimpiä. Jo alkuviikosta Day oli ajatellut, että -14 on yleensä numero, jolla Players voitetaan. Hän ylsi tähän lukemaan jo kahdella avauskierroksella rikkomalla kilpailun 36 reiän ennätyksen tuloksella -15.

”Tämä voitto saattaa jonain päivänä ratkaista minun pääsyn golfin Hall of Fameen.” 

”Olin erittäin jännittynyt etuysillä ja se näkyi. Takaysillä pelasin taistellen ja pidin kiinni tuloksesta. Tämä muisto tulee säilymään pitkän aikaa.”

”Olen hyvin motivoitunut pysymään maailmanlistan kärjessä. Tämä voitto kasvattaa eroa ykkösen ja kakkosen välille ja olen tyytyväinen siihen miten vuosi on edennyt.”

Jason Dayn yhteys Tiger Woodsin alkaa selvästi näkyä miehen puheissa ja otteissa kentällä. Day oli tyytyväinen voittoon mutta puhui lehdistötilaisuudessa jo seuraavasta mahdollisuudesta ja voitoista kauden edetessä. Day on voittanut kymmenen kertaa PGA Tourilla ja on kaikkien aikojen nuorin tähän pykälään yltänyt australialainen. Tigerin tyyliin hän mainitsi ettei kymmenen voittoa tunnu riittävältä. Varsinkin kun sitä vertaa Woodsin ja Mickelsonin tilastoihin. 

Myöhemmin Day paljasti muutaman Tigerin antaman vinkin:

”Eilen illalla Tiger lähetti minulle viestin: ’Kuulin, että sanoit kuinka 16, 17 ja 18 ovat tärkeitä. Kaikki kahdeksantoista ovat tärkeitä. Sinun on pysyttävä omassa maailmassa ja yritettävä kasvattaa johtoa.'” 

Day jatkoi: ”Et voi ostaa näitä kokemuksia ja keskusteluja. Hän on modernin ajan paras pelaaja.”

Jason Day mainitsi nauraen yhden seikan, mikä motivoi voittamaan entistä enemmän. 

”Tiger kertoi, että hän aikoo piestä minut kentällä kun hän palaa. Joten yritän kasvattaa eron häneen mahdollisimman suureksi, mikäli hän tulee takaisin ja muuttuu jälleen tiikeriksi.”

Jason Day valitsi päivän parhaaksi lyönniksi yhdeksännen väylän bogiputin. Kolmen peräkkäisen söpsö chipin jälkeen Day naulasi kahden metrin putin, joka piti hänet kärjessä. Australialaisen mielestä tuplabogi olisi ollut heikkouden merkki vastustajille ja olisi antanut heille ylimääräistä toivoa. 

Day toivoo, että voitto tuo lisää nuoria golfin pariin varsinkin hänen kotimaassaan. Miehen seuraava kilpailu on PGA Tourilla Nicklauksen isännöimä Memorial, joka pelataan kahden viikon kuluttua. Huhut kertovat myös Tigerin paluusta mutta se jää nähtäväksi. 

Leaderboard

Etsi luettavaa