Hyppää sisältöön

Pituuslyönnin kaksinkertainen maailmanmestari latasi tauluun käsittämättömän kovan lukeman

Kyle Berkshire rikkoi aiemman ennätyksensä pallon lähtönopeudesta Bryson DeChambeaun pihalla. KUVAT: RUUTUKAAPPAUS

Pituuslyöjä Kyle Berkshire teki uuden epävirallisen maailmanennätyksen pallon lähtönopeudessa.

Kun palloa halutaan lyödä ennätysmittoihin, pitää monta palasta loksahtaa kohdalleen. Ensinnäkin lyöjällä pitää olla siihen erinomaiset fyysiset ominaisuudet ja toisekseen siihen vaaditaan loistavaa lyöntitekniikkaa, jonka avulla maila saadaan paitsi liikkumaan kovaa, osumaan puhtaasti myös tulemaan osuma-aluelle oikeassa kulmassa eli sopivasti ylöspäin nousten.

Pituuslyönnin kaksinkertaisella maailmanmestarilla Kyle Berkshirellä ovat nämä asiat selvästikin kunnossa. Kilpailussa hän on lyönyt pallon pisimmillään 450 metrin päähän – tällainen matka vaatii hyvältäkin pelaajalta kaksi erinomaista lyöntiä.

Viimeisten vuosien aikana pituuslyönti on mennyt harppauksin eteenpäin ja yksi syy tähän ovat tekniset apulaitteet.

Nykyaikaisten lyöntitutkien ansiosta pelaajat näkevät suoraan, millä vauhdilla maila tulee palloon ja kuinka kovaa pallo kimpoaa eteenpäin. Tutkat antavat siis suoran ja tarkan palautteen lyönnistä, mikä helpottaa ja nopeuttaa merkittävästi vauhdin kehittämistä.

Maailmanennätys pallonlähtönopeudessa on 232 mailia tunnissa (mph). Vertailun vuoksi: PGA Tourilla pelaajien keskiarvo on 171 mph. Ennätys on Berkshiren ja saksalaisen Martin Borgmeierin nimissä.

Eroa maailmanennätyksen ja PGA Tourin keskiarvon välillä on suurin piirtein yhtä paljon kuin aloittelevan pelaajan ja tour-ammattilaisen välillä!

Maailmanmestari Berkshire oli ilmoittanut tavoitteekseen 235 mph:n ylittämisen. Tällä viikolla hän saavutti sen epävirallisissa olosuhteissa, treenikaverinsa Bryson DeChambeaun Dallasin-kodin takapihalla.

Lyöntitutka antoi Berkshirelle lukeman 236 mph, minkä jälkeen Berkshire ja Bryson eivät olleet pysyä nahoissaan.

”Tämä on yksi kovimmista saavutuksistani ikinä. Olen tehnyt viimeisen kolmen vuoden ajan paljon töitä nostaakseni vauhdin 230:sta yli 235 mph:n. Se, että Bryson DeChambeau oli kannustamassa minua, teki siitä jopa paremman”, Berkshire kirjoitti Instagram-päivitykseensä.

Videolla kamera kuvaa Foresight-lyöntitutkan antamia lukemia, joissa huomio kiinnittyy siihen, että miten pallo voi lentää ilmassa noin kovalla vauhdilla vain 291 jaardia ilmassa. Berkshire antaa postauksessaan tähän vastauksen: hän löi palloa verkkoon, joka sijaitsi vain muutaman metrin päässä lyöntimatolta, minkä vuoksi laite mittaa väärin pallon kierteen.

”Näissä vauhdeissa laitteen on vaikea saada mitattua spinniä oikein näin lyhyeltä matkalta”, Berkshire totesi.

Kuinka pitkälle pallo olisi lentänyt 236 mph:n lähtönopeudella, se jää vielä ainakin toistaiseksi arvoitukseksi, mutta jotain Berkshiren kyvykkyydestä kertoo se, että rautakuutosella hän on lyönyt pallon peräti 270 metrin päähän.

Siinä on monella PGA Tourin ammattilaisellakin tekemistä draiveri kädessä.

Voit katsoa Berkshiren suorituksen täältä.

Etsi luettavaa