Hyppää sisältöön

Pitkälä hävitti kaikki pallonsa jo etuysillä – voitti silti Speedgolf Tourin kilpailun

Lauri Alakuijala ja Jari Pitkälä olivat Speedgolf Tourin kärkikaksikko Hyvinkäällä.

Neljä palloa ei riittänyt Jari Pitkälälle Hyvigolfissa, mutta onneksi kadonneiden tilalle löytyi peruskova Wilson.

Speedgolf Tourin toinen osakilpailu pelattiin tiistaina aamulla Hyvigolfissa, Hyvinkäällä. Kilpailun voitti Jari Pitkälä, joskin läheltä piti, ettei hän joutunut jättämään kilpailua kesken. Hän näet hukkasi kaikki mukaan ottamansa pallot jo etuysin aikana.

Pitkälällä oli kierroksella matkassa neljä palloa, joista ensimmäinen hävisi jo ykkösreiän (par 3) vesiesteeseen. Katoaminen ei estänyt parin syntymistä, sillä speedgolfari pudotti pallon droppausalueelle ja chippasi siitä suoraan kuppiin.

Palloja hävisi etuysillä sitä tahtia, että viimeinen peliväline hukkui jo kahdeksannella reiällä. Keskeytys olisi ollut tosiasia, ellei Pitkälä olisi löytänyt korvaavaa palloa tilalle.

”Kun menin estealueelle pallon kohdalle, sieltä löytyi pallo, jonka otin ja droppasin peliin. Sääntöjen mukaan sain jatkaa, ja sillä Wilsonin perus kovalla pallolla pelasin loppuun saakka”, Pitkälä sanoi.

”Ei se aina ole välineistä kiinni.”

Vaikka Pitkälä kadotti peräti neljä palloa, hän oli ainoa, joka onnistui pelaamaan kierroksen alle 80 lyönnillä. Pitkälän lyöntitulos oli 79 ja aikaa 18 reiän pelaamiseen kului noin 52 minuuttia.

Toiseksi kisassa sijoittui Lauri Alakuijala, joka alitti ainoana 50 minuutin juoksuajan. Lyöntejä kertyi kuitenkin kuusi enemmän kuin Pitkälällä eli 85. Kolmas oli Henrik Honkalehto.

Tulokset

Etsi luettavaa