Hyppää sisältöön

Pitkä kuiva kausi päättyi – Mikko Ilonen pääsi podiumille!

Mikko Ilonen sijoittui pitkästä aikaa kolmen parhaan joukkoon.

Mikko Ilonen on sijoittunut kolmanneksi Marokossa pelatussa European Tourin kisassa. Kisan voitti Alexander Levy vahvan esityksen jälkeen.

Mikko Ilonen ei ole päässyt viime aikoina juhlimaan podium-sijoituksia golfin European Tourilla. Edellisen kerran lahtelainen sijoittui kolmen parhaan joukkoon lokakuussa 2014, jolloin hän voitti kiertueen reikäpelimestaruuden.

Tänään Ilonen otti uransa 13. sijoituksen kärkikolmikkoon, kun hän sijoittui hienosti kolmanneksi Marokossa pelatussa Trophee Hassan II -kisassa. Ilosen yhteistulos oli -6 (72-72-66-72). 

Voiton vei kahta lyöntiä paremmalla yhteistuloksella Alexander Levy. Toiseksi sijoittui Espanjan Alvaro Quiros, joka päätti kierroksensa birdie-birdie-esitykseen. Hänen yhteistuloksensa oli seitsemän alle parin.

Ilonen oli vielä ennen Quirosin viimeistä puttia kiinni toisessa sijassa, mutta espanjalainen säkitti tärkeän putin noin kolmesta metristä sisään.

Levy kesti paineet

Peli meinasi mennä jännäksi kolmanneksi viimeisellä reiällä. Levyn pallo oli uponnut hiekkaan, joten hän joutui lyömään pallon kauas sivuun. Ranskalainen teki päivän toisen bogin ja putosi tulokseen seitsemän alle parin.

Levy kuitenkin ratkaisi pelin käytännössä 17. reiällä. Hän löi rautakuutosen reilusta 150 metristä vastatuuleen noin metriin ja lirutti putin sisään. Iloinen ranskalainen oli jälleen kahden lyönnin johdossa ennen viimeistä reikää, joka on helpohko par 5.

Levy oli tänään liian kova vastus muille. Hän pystyi lyömään paineen alla loistavia lyöntejä, ja kun oli tarve pelastaa pareja hieman kauempaa, Levy laittoi putin sisään. Toisaalta hän pelasi järkevästi, kun siihen oli tarve.

Näin teki myös Ilonen, joka oli kärsivällinen ja malttoi pelata omaa peliään loppuun saakka, eikä lähtenyt höntyilemään vaikealla kenttällä. 

Ilosen lähestymiset jäivät liian kauas

Tänään Ilonen ei kuitenkaan saanut lähestymisiä riittävän lähelle reikää, jotta olisi saanut enemmän birdie-putteja sisään. Pitkät birdie-putit olivat liukkailla viheriöillä enemmän tai vähemmän lypsyjä.

Ilonen jakoi kolmannen sijan kolmen muun pelaajan kanssa. Kuusi alle par päätyivät myös Alexander Björk ja Joakim Lagengren Ruotsista sekä Italian Andrea Pavan. Kisan palkintoarvo oli 2,5 miljoonaa euroa.

European Tour kautta on käyty reilu kolmannes ja kaikki kolme kiertueella pelaavaa suomalaista ovat sijoittuneet kertaalleen kolmen parhaan joukkoon.

Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen ovat sijoittuneet aiemmin kolmanneksi ja nyt joukon täydensi Ilonen.

Tänään Pulkkasen sijoitus oli 36. ja Korhosen 41:s.

Etsi luettavaa