Hyppää sisältöön

Ping kasvattaa suosiotaan Suomessa: ”Putterifittaamisten lisääminen ja naisten aktivoiminen räätälöintiin tavoitteina”

Taru Åkesson jatkaa isänsä vuonna 1993 viitoittamalla tiellä Pingin tuotteiden myyntiä Suomessa

Taru Åkesson vastaa Pingin myynnistä Suomessa. Kaudella 2019 liikevaihto kasvoi ennätyksellisesti 30 prosenttia.

Tammikuun ensimmäisenä päivänä 34-vuotiaasta Taru Åkessonista tuli Pingin edustaja, sopimuspaperin mukaan agentti Suomessa. Isä Tapio Juvonen oli hoitanut samaa pestiä edelliset 25 vuotta. Juvonen pyörittää ”eläköitymisensä” jälkeenkin Tuusulan ja Tampereen Messukylän golfkenttien myymälöitä oman yrityksensä puitteissa

”Tuusulan shopissa minäkin työurani aloitin 15-vuotiaana koululaisena. Silloin ei vielä haaveissa siintänyt Pingin myynnistä vastaaminen Suomessa. Pelasin siskojeni kanssa golfia teini-ikäiseksi, jonka jälkeen pidin 15 vuoden tauon lajista”, Åkesson kertoo.

Hän opiskeli USA:ssa, jossa myöhemmin työskenteli ravintola-alalla. Keravalla nykyään asuvalla  Åkessonilla  on myös kokemusta vahvan brändin omaavien yritysten, Suunton, Stockmannin ja Amerin eteen työskentelemisestä

Golfkentillekin Åkesson on ehtinyt palata, saanut tasoituksensa singeliin (8,6) ja toiminut Tuusulan Golfklubin ensimmäisenä naispuolisena kapteenina. Urheilutaustaa on ringettesta, josta kirkkaimpina saavutuksina on yksi SM-kulta ja kaksi hopeaa.

Ping aloitti mailojen ja putterien räätälöinnin 

Tapasin Åkessonin GolfCenterin Tapiolan myymälän opetusstudiossa, jossa hän piti mailojen fittauspäivää.

Golfvälinepuolella valtaosa myynnin ja fittauksen parissa työskentelevistä on miehiä. Taru Åkesson on Euroopassa Pingin ensimmäinen naispuolinen agentti, samalla myös mailojen fittaaja.

Räätälöinteja seuratessa huomaa  nopeasti sen, että Taru Åkesson osaa asiansa. Tekninen puoli on hallussa, asiakkaisiin kontakti ja luottamus syntyy luonnollisella tavalla.

”Mailojen fittauksessa naiseuteni ei ole noussut missään vaiheessa esiin. Ammattitaito ja asenne ratkaisevat. Olen aina pitänyt asiakkaiden kanssa toimimisesta sekä  painottanut hyvän palvelun merkitystä. Varmasti tässä on taustani ravintola-alalta, sekä USA:ssa viettämästäni jaksosta.”

Pingin tallipelaajista ykkösketjuun lukeutuva Miguel Angel Jimenez siirtyy pian koronatauon jälkeen ET:lla kilpailujen määrässä ykköseksi.

Pingin tallipelaajista ykkösketjuun lukeutuva Miguel Angel Jimenez siirtyy pian koronatauon jälkeen ET:lla kilpailujen määrässä ykköseksi.

GETTY IMAGES

Ping oli ensimmäinen mailanvalmistaja, joka toi fittauksen mailoihin sekä puttereihin. Karsten Solheimin yrityksen taival käynnistyi vuonna 1959 nimenomaan puttereista, joita hän suunnitteli ja rakensi alkuun autotallissaan.

”Siinä vaiheessa kun asiakkaan saa kokeilemaan, räätälöimään mailoja itselleen, tämä on helppo duuni. Kaikentasoisille pelaajille löytyy sopivat mailat. On todella palkitsevaa nähdä asiakkaan hämmästyvän siitä, kuinka sopivan varren ja lavan etsimällä lyöntiin tulee toivottua varmuutta, usein pituuttakin”, hän määrittää pilke silmäkulmassa nostaen esin erityisesti G410 -sarjan draiverit, väyläpuut, hybridit ja raudat. 

”Yrityksen toimintafilosofia pohjautuu perheenomaisesti toimimiseen läpi organisaation. Pingillä on aina panostettu ammattitaitoiseen henkilökuntaan, sekä teknologian luomiin mahdollisuuksiin tuotekehittelyssä”, Åkesson ylistää norjalaisinsinöörin perintöä.

”Karsten Solheim painotti aina sitä, kuinka golfarit päätyvät Pingin tuotteisiin kokeiltuaan niitä. Toimintamallia kuvailisin nöyräksi ja asiakkaita kunnioittavaksi. Arvostan sitä kovasti.”

Sopivan putterin löytäminen tuo nautintoa ja tehoa 

Taru Åkesson nostaa haastattelussa painokkaasti esiin tavoitteen, jopa velvollisuuden nostaa putterien räätälöintien määrää.

”Putterin varren pituus ja painon jakauma yhdessä lavan mallin kanssa muodostavat kokonaisuuden, jossa optimaalisen yhdistelmän löytäminen antaa mahdollisuuden paitsi parantaa tulosta, myös lisätä nautintoa puttaamiseen.”

Ping Answer josta tulikin Ping Anser…

Pingin legendaarisin ja myydyin tuote on vuonna 1966 markkinoille tullut putteri Ping Anser.

Seve Ballesteros juhli viimeisellä viheriöllä pääkiertueen voittoa 47 kertaa Ping Anser kädessään. Viisi näistä oli majoreiden ykköstiloja.

Seve Ballesteros juhli viimeisellä viheriöllä pääkiertueen voittoa 47 kertaa Ping Anser kädessään. Viisi näistä oli majoreiden ykköstiloja.

GETTY IMAGES

Karsten Solheim oli suunnitellut sitä pitkään ja hartaasti. Tuotteen valmistuttua siltä puuttui enää nimi.  Solheim kääntyi vaimonsa Louisen puoleen hakien tältä ehdotuksia.

”Sopisiko nimi Answer (vastaus). Sitähän tuotteesi pyrkii olemaan, vastaus pelaajien kysymykseen, kuinka he parantavat puttipeliään”, Louise Solheim järkeili.

Vastaus tyydytti Karsten Solheimia. Nimestä otettiin lopulta pois w-kirjain, jotta se mahtuisi kirjoitettuna putterin lapaan ja tulisi hyväksytyksi tuotemerkkinä.

Ping Anser nousi huippupelaajien suosikiksi ja klassikoksi, jonka lavan mallista käytännössä kaikki kilpailijat ovat tehneet oman versionsa. Seve Ballesteros voitti  samalla mallilla peräti 47 kilpailua.  

Nykyisistä maailmanhuipuista pisimpään Pingin tallipelaajana on vaikuttanut Lee Westwood, jolla on maailmanlaajuisesti 44 Pingin putterilla voitettua kisaa ansiolistallaan. Westwoood  on löytänyt voittoisan vireen 13:lla eri Pingin putterilla.

John Solheim  poseeraa Mastersin 2014 Pingin putteri apunaan voittaneen Bubba Watsonin kanssa.

John Solheim poseeraa Mastersin 2014 Pingin putteri apunaan voittaneen Bubba Watsonin kanssa.

GETTY IMAGES

Ballesteros, Westwood ja kaikki pääkiertueilla voittoon Pingillä putanneet saavat muistoksi  tapahtumasta kullalla päällystetyn replican.  

Mainio artikkeli Ping Anserin syntyhistoriasta löytyy täältä.

Solheim Cup antoi vauhtia naisten golfiin

Vuonna 1990 ensimmäisen kerran pelattu USA:n ja Europan välinen naisten ”Ryder Cup” sai nimekseen Solheim Cup Pingin lähdettyä veturiksi  kahden vuoden välein pelattavaan haasteotteluun.

Juniorien Solheim Cup on amatööritytöille uran merkittävin joukkuekisa

Juniorien Solheim Cup on amatööritytöille uran merkittävin joukkuekisa

GETTY IMAGES

Solheim Cup on vakiinnuttanut paikkansa maailman seuratuimpana naisten golfkisana.

Karsten ja Louise Solheim näkivät suuren mahdollisuuden naisgolfarien määrän kasvattamisessa, samoin heille suunnattujen ja räätälöityjen mailojen kehittämisessä.

Pingin tavoite on olla jatkossakin edelläkävijä  naisten ja juniorien välinetarjonnassa. Prodi G –nimen saanutta juniorien mallistoa Ping kuvailee räätälöinnin osalta toimivimmaksi omassa segmentissään. Ping, juniorimailat.

Mailademoja sekä fittauksia ympäri Suomen

Taru Åkesson suuntasi  maanantaina fittauskierrokselle Pirkanmaan kautta Ouluun, Rovaniemelle ja Leville. Paluumatkalla kohteina ovat golfkeskukset Kokkolassa, Kalajoella ja Turussa ennen paluuta pääkaupunkiseudulle.

”Isäni teki kovasti jalkautumistyötä jälleenmyyjien luottamuksen saavuttamiseksi. Tavoitteeni on tietysti viedä Pingin sanomaa eteenpäin ja kasvattaa myyntiämme. Kun samassa yhteydessä fittausten kanssa hoitaa yhteydenpidon paikallisen kumppanin kanssa, tulee päivälle mittaa, pitää hyvää kiirettä sesongin tässä vaiheessa”, Taru Åkesson tiedostaa.

Ping järjestää fittauskiertueen lisäksi kauden aikana runsaasti tuotteiden demotilaisuuksia jälleenmyyjien lisäksi kenttien harjotusalueilla.

Taru Åkesson jalkautuu kauden aikana Pingin tuotteiden kanssa harjoituskentille ympäri Suomen

Taru Åkesson jalkautuu kauden aikana Pingin tuotteiden kanssa harjoituskentille ympäri Suomen

Teemu Tyry

”Tervetuloa kokeilemaan. Kun asiantuntija on apuna, Pingin valikoimasta löytyy varmasti tuotteita, jotka vertailussa nykyisin mailoihin antavat ratkaisumalleja pelin parantamiseksi”, Taru Åkesson muistuttaa haastattelun lopuksi.

Ping

Etsi luettavaa