Hyppää sisältöön

Ping i525 -raudoissa on ontto lapa – pelurin anteeksiantava maila

Ping i525 on kaunis rauta, joka kätkee sisälleen paljon erilaisia teknologia ratkaisuja. KUVA: PING

Ping julkisti tänään uudet Ping i525 -rautamailat. Malli on yhdysvaltalaismerkin vastaus onttolapaisten rautojen trendiin.

Pingin uudet i525-raudat on hyville pelaajille suunnatut ns. distance-raudat, joiden luvataan lennättävän pallon korkeassa kaaressa aiempaa pidemmälle – ja samalla kuitenkin siten, että sekä tarkkuus että kontrolli paranevat.

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta?

Ehkäpä, mutta Pingin lähtenyt taluttamaan pituutta ja tarkkuutta käsi kädessä samalla tavalla kuin moni muu välinevalmistaja viime vuosina: rakentamalla onton lavan.

Miten se oikein auttaa sitten pituuteen ja tarkkuuteen? No, siitä lisää alempana.

Lujasta maraging-teräksestä valmistettu insertti asettuu onton lavan päälle. KUVA: PING

Ensinnäkin ontto lapa mahdollistaa lavan koon kasvattamisen, mikä suurentaa hyvän osuman aluetta ja yhdistettynä ohueen insterttiin rautamailan lavasta saadaan joustavampi, minkä ansiosta pallo lentää pidemmälle.

Toisekseen onton lavan ansiosta lavan painopistettä voidaan siirtää lähemmäksi lavan alaosaan, mikä helpottaa saamaan pallon korkealle lentokaarelle.

Mailassa käytetty eri materiaaleja

Mailan rakennuksessa on käytetty useita eri materiaaleja: esimerkiksi runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja lyöntipinta maraging-teräksestä.

Maraging-teräksessä on vain vähän hiiltä, mikä tekee siitä kovan ja kestävän. Ja koska materiaali on kestävää, lyöntipinnasta on saatu erittäin ohut ja joustava metallipuiden tapaan.

Osumatuntuman ja -äänen parantamiseksi lyöntipinnan takaosaan ruiskutetaan muovia. Se ei kuitenkaan vaikuta lavan joustavuuteen.

”Kokonsa ja ulkonäkönsä puolesta mailat on kauniisti valmistettu, mutta samalla ne kätkevät sisälleen erittäin paljon mahtavaa teknologiaa, mikä tekee sitä houkuttelevan erittäin suurelle määrälle golfareilta”, Pingin pääjohtaja John K. Solheim kuvailoi mailoja tiedotteessa.

Vettähylkivä pinnoite

Lapa on päällystetty vettä hylkivällä pinnoitteella, mikä auttaa saavuttamaan tasaiset tulokset eri sääolosuhteissa.

Lisäksi urien välit ovat tavallista kapeammat, kiitos tarkkuusjyrsinnän. Mailoissa on keskimäärin neljä ylimääräistä uraa, mikä lyhyillä raudoilla auttaa vähentämään flyereita ja pitkillä raudoilla ylläpitämään kierrettä parantaen lyöjän kontrollia palloon.

Kärjessä ja varren päässä olevat lisäpainot parantavat mailan anteeksiantavuutta. KUVA: PING

Valokuvissa katse kiinnittyy mailan kärjessä olevaan olevaan ”ruuviin”. Kyseessä on volframista valmistettu lisäpaino. Se ja varren kärjessä olevat lisäpainot lisäävät lavan kehäpainoisuutta.

Mailoja on saatavilla rautakolmosesta -ysiin sekä kaksi wedgeä: PW ja UW, jota lyhennettä Pingin käyttää gap wedgestä.

Lie-kulman kertovia värikoodeja on yhteensä peräti kymmenen. Niistä musta on standardi. Lisäksi mailat on saatavilla kolmella eri nostokulmalla; Power Spec -mailoissa nostokulmaa on vähemmän ja Retro Spec -mailoissa enemmän kuin Standard Spec -mallissa.

Teräsvarrella yhden mailan suositushinta on 219 € ja grafiittivarrella 231 €.

Sirohko, onttolapaiset raudat on uusi trendi välinevalmistajien keskuudessa. Muiden merkkien ontolla lavalla varustettuja mailoja ovat esimerkiksi Mizuno Pro 225, TaylorMade P790, Callaway Apex Pro ja Titleist T200.

MAINOS. Golf Skyn Vantaan-liike täyttää 5 vuotta. Synttäreitä vietetään tarjousten merkeissä, ja alennusmyynti on käynnissä myös kattavassa verkkokaupassa. Klikkaa ostoksille >>

Juttua korjattu: Pingin uutuuksien mallinimike on i525 eikä i515, kuten jutussa ensin luku.

Etsi luettavaa