Hyppää sisältöön

Ping G400 Max: Suoraan ja korkealle

Pingin G400 Max -mailan kruunussa on kosolti erilaisia kohoumia

Ping on aina valmistanut mailoja, jotka erottuvat myös ulkonäön perusteella muista. Uusi Ping G400 Max ei tee poikkeusta.

Erityisesti mailan kruunu eroaa kilpailijoiden tuotteista. Sen poikki kulkee G400-mallille tyypilliseen tapaan kapeita kohoumia. Lisäksi kruunun takaosassa on pieniä nypylöitä. Kohoumat eivät ole tietenkään mattamustassa mailassa ulkonäön takia, vaan niiden tarkoitus on ohjata ilmavirtoja siten, että ilmanvastusta syntyisi vähemmän.

“Kohoumista huolimatta maila näyttää hyvältä”, yksi testaaja arvioi.

G400 Max on hieman suurempi (460 kuutiosenttiä) kuin tavallinen G400-versio (445 kuutiosenttiä). Suuren koon, muotoilun ja painotusten ansiosta siinä on markkinoiden suurin MOI eli moment of intertia. Mitä suurempi MOI-arvo mailassa on, sitä vähemmän maila kääntyy huonon osuman sattuessa.

Mailan osumatuntuma on erittäin hyvä, kun pallo napsahtaa keskelle lapaa, ja suuren MOI-arvon ansiosta vähän huonompikin osuma tuntuu ihan hyvältä.

Mailan pohjassa, aivan lavan takaosassa, on volframipaino, jonka ansiosta lavan painopiste on niin takana kuin mahdollista. Sen ansiosta pallot nousevat helposti ilmaan.

Pallon lentoradan korkeutta voi säädellä mieleisekseen muuttamalla lavan asentoa lavan ja varren liitoskohdasta. Nostokulmaa voi säätää sekä 9-asteisessa että 10,5-asteisessa mailassa yhdellä asteella molempiin suuntiin.

Maila sopii erityisen hyvin klubipelaajille ja vasta vähän aikaan pelanneille, joilla voi olla vaikeuksia saada riittävän korkeaa ja suoraa draivia. Kehitystyössä suoruuden kustannuksella on ehkä jouduttu hieman tinkimään metrimäärästä.

“Sellainen fiilis jäi, että lähteekö pallo lavasta hieman hiljempaa”, pohti eräs testaaja ja sai vahvistusta ajatuksilleen tutkan antamista luvuista.

Ping valmistaa G400-sarjasta neljää eri versiota. Maxin ja perusversion lisäksi saatavilla on G400 SFT, joka sopii slaissaajille, ja G400 LST, joka tuottaa vähän alakierrettä.

Hinta: Alk. 469 €


Kolme teknistä faktaa

1. Suuren MOI-arvon saaminen on vaatinut paljon suunnittelua, sillä uhkana on se, että painopistettä ei saada riittävän matalalle. G400 Max -mallissa tämä saavutettiin muun muassa siten, että mailan eri osia kevennettiin, jotta pohjan takaosaan saatiin sijoitettua peräti 15-grammainen volframipaino.

2. Lyöntipinnan rakenne on suunniteltu sellaiseksi, että se tuottaa vähemmän kitkaa ja kierteitä. Titaaninen lyöntipinta on uudessa Max-mallissa noin kymmenen grammaa aiempaa kevyempi.

3. Lavan kruunuosa on ohuempi kuin Pingin aiemmissa malleissa. Sen ansiosta painopistettä on saatu optimoitua kauemmaksi ja taaemmaksi lavasta.


Juttu on julkaistu GoGolf-lehden 1/18-numerossa, joka ilmestyi helmikuun lopussa. Lehti on GoGolfin jäsenetu. Lisäksi sitä myydään Lehtipisteissä.

Etsi luettavaa