Hyppää sisältöön

Pikku muutos alkuasentoon nosti Dustinin pelin uudelle tasolle – tämä Roryn lyönti tuo lohtua meille klubituuppareille

Dustin Johnson karkasi Rory McIloyltä ja kumppaneilta sunnuntaina.

Dustin Johnson karkasi kolmannella kierroksella muilta Tour Championshipissä. Rory McIlroyn täydellinen toppi lauantaina päätösreiällä puhutti suurta yleisöä viikonloppuna.

Tour Championshipin kolmas kierros pelattiin sunnuntaina, kun Yhdysvalloissa on tänään Labor Day eli valtakunnallinen vapaapäivä.

Päätöskierroksella on ainoastaan yksi suosikki, sillä maailmanlistan ykkönen ja FedEx Cupin kärkipelaaja Dustin Johnson siirtyi huippukierroksen ansiosta viiden lyönnin johtoon tuloksellaan 19 alle parin.

Dustin pelasi päivän parhaan tuloksen 64 lyöntiä saatuaan vihdoinkin avauslyönnit osumaan väylään. Hän on pitkin viikkoa valitellut sitä, että on ollut ongelmissa draiverinsa kanssa.

Eilen hän väyläosumaprosentti oli 79, mikä nosti viikon keskiarvon vasta 43:een. Pohjanoteeraus oli lauantaina toinen kierros, jossa hän osui väylään vaatimattomasti 14 prosentin todennäköisyydellä.

Mikä muuttui yhdessä yössä? Dustinin mukaan hän yksinkertaisesti seisoi liian kaukana pallosta.

Pieni muutos asetuksiin ja mies oli kuin uudelleen syntynyt. Tuloksesta putosi kuusi lyöntiä edelliseen päivään nähden.

Myös rautapeliin muutoksella oli positiivinen vaikutus, kuten tämä avaus yhdeksännellä reiällä osoittaa:

”Tunsin, että svingaan hyvin, mutta alkuasento oli vain hieman pielessä”, Johnson sanoi. ”Löin draiverilla pikkaisen hieman kärjellä ja luonnollisesti silloin pallo ei tahdo kääntyä oikealle.”

Toista sijaa kauden 2019–2020 päätöstapahtumassa jakavat Xander Schauffele ja Justin Thomas. Heidän tuloksensa on kolmen kierroksen jälkeen -14. Jos Johnsonin peli pysyy vähänkään tällä tasolla ja avaukset osuvat latuun, ei heillä tule olemaan mahdollisuuksia tavoittaa Johnsonia päätöskierroksella.

Kakkossijalta tuloksesta -8 kilpailuun lähtenyt Jon Rahm on kuuden lyönnin päässä Johnsonista (-13) ja Collin Morikawa seitsemän lyöntiä perässä (-12).

Avauskierroksella huippukierroksen 64 pelannut Rory McIlroyn peli oli hieman yössä, mistä osoituksena lauantaina päätösreiällä sattunut totaalinen epäonnistuminen.

Pohjoisirlantilainen lähti tavoittelemaan par 5 -reiällä toisella lyönnillä viheriötä, mutta kuinkas sitten kävikään.

East Lake -kentän karheikot eivät ole helppoja, minkä Rory koki nyt kantapään kautta. Jälkikäteen ajateltuna lay up olisi ollut fiksumpi vaihtoehto.

Toisaalta Roryn epäonnistuminen toi lohtua monille klubituupparille – maailman parhaatkin pelaajat toppaavat välillä pallon vesiesteeseen.

Rory on ennen päätöskierrosta tuloksessa -8 (64-71-70) ja yksitoista lyöntiä Dustin Johnsonia perässä. McIlory lähti kisaan seitsemän lyöntiä Johnsonia perässä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa