Hyppää sisältöön

Pikatestissä: Scotty Cameron uudet Select-putterit

Scotty Cameron on putteri, jota välineitä arvostava golfari himoitsee bägiinsä. Täksi vuodeksi Titleistin omistama merkki esittelee Select-malliston.

Valmistaja kehuu uuden malliston tuntumaa, ulkonäköä ja osumaääntä. Osassa lavoista on käytetty materiaalina monimetalliseosta. Lisäksi niissä on uudenlainen insertti eli erillinen osumapinta, joka jatkuu lavan pohjaan saakka.

Blade-malleissa sekä insertti että lapa on tehty teräksestä, mutta mallet-puttereissa lapojen materiaalina on käytetty alumiini-terässeosta. Insertin ja lavan väliin on myös lisätty suunnitelijoiden kehittämää kehittämää ”vaimennusmateriaalia”. Sen tarkoitus on parantaa tuntumaa ja osumaääntä.

Erilaisia lapamalleja löytyy valikoimasta kaikkiaan seitsemää eri sorttia. Kaikki lavat on jyrsitty tuttuun Scotty Cameronin tyyliin.

 

Pääsimme testaamaan NewPort 2 ja NewPort M1 Mallettia. Soundi ja tuntuma on molemmissa hieno. Osumassa pallo ei päästä kilahdusta, vaan matalan ja napakan äänen. Putterit eivät värise osumassa ja suhteellisen painavat lavat saa aikaan helpon ja vakaan puttiliikkeen.

Scotty Cameron on ollut ammattilaisten käsissä todella tehokas putteri. Scottyn ja Pingin puttereilla on voitettu yhteensä enemmän kilpailuja 25 vuoden aikana kuin muilla yhteensä. Tämä menestys on osaltaan nostanut Scottyn puttereiden arvostuksen korkealle myös harrastajien joukossa.

Harrastajat ovat pitäneet Scottyn puttereita myös niin sanottuina pelimiehen puttereina. Siihen on monta eri syytä. Niillä on voitettu paljon kilpailuja, ne on suhteessa olleet aika kalliita ja vielä jokin aikaa sitten ne olivat perusharrastajalle aika hankalia käyttää. Sweet Spot oli alkuaikoina pienempi ja vaati käyttäjältään hieman enemmän taitoa osua puhtaasti palloon. Nykypäivänä muutettavat painot, erilaiset vaimennusmateriaalit ja jyrsinnät helpottavat kuitenkin myös harrastajien käyttöä.

Puttereista on vaikea lähteä sanomaan, mikä sopii kennellekin. Scotty Cameron tarjoaa uudella mallistollaan erinomaisia vaihtoehtoja. Löytyykö siitä juuri sinulle sopiva? Se sinun on itsesi testattava.

Putterisuunnittelija Scotty Cameron (vas.) PGA-messuilla tammikuussa.

Tapasimme suunnittelijan pikaisesti myös Orlandossa PGA-messuilla tammikuussa. Scotty Cameron itse vakuutti uuden Select-sarjan olevan yksi hänen parhaista luomuksistaan koskaan.

Etsi luettavaa