Hyppää sisältöön

Pieleen meni WHS:ään siirtyminen – Ruotsissa otettiin tasoitusten syöttäminen tilapäisesti pois käytöstä

Ruotsissa joudutaan korjaamaan tasoitusjärjestelmää noin viikon ajan.

Siirtymä uuteen WHS-tasoitusjärjestelmään oli monimutkaisempi kuin etukäteen arvioitiin. Ruotsissa jouduttiin ottamaan tasoitusmoduuli pois käytöstä noin viikoksi korjauksia varten.

Ruotsalaisia pidetään ikuisina onnistujina, mutta aina ei mene niin kuin Strömössä länsinaapurillakaan.

Ruotsin Golfliitto on nimittäin joutunut ottamaan lyhyen aikalisän ja korjaamaan uuden tasoitusjärjestelmän takana olevaa ohjelmistoa. Syy on se, että peräti 15 000 pelaajaa on saanut väärän tasoituksen WHS:ään eli uuteen maailmanlaajuiseen tasoitusjärjestelmään siirryttäessä.

Ruotsissa on käytössä tanskalainen GolfBox-järjestelmä.

Uusi tapa laskea tasoitus on ollut Ruotsissa käytössä maaliskuusta lähtien, mutta se on aiheuttanut melkoisen palauteryöpyn. Sen lisäksi, että pelaajille on kirjautunut väärä tasoitus, joillakin pelaajilla on ollut ongelmia tasoituksen syöttämisessä järjestelmään.

Palauteryöppy on kuormittanut paitsi Golfliittoa myös ruotsalaisia golfseuroja. Tästä syystä Ruotsin Golfliitto otti perjantaina tasoituksen syöttömahdollisuuden pois käytöstä. Tarkoitus on palauttaa se takaisin käyttöön tulevana torstaina. Vian pitäisi siten korjautua viikossa.

”Tasoitus on yksi golfin tärkeitä elementtejä ja händäri on pelaajille erittäin tärkeä asia. Tämän vuoksi otimme tasoitusmoduulin pois käytöstä ja pyrimme ratkaisemaan ongelmat yhdessä ohjelmistotoimittajiemme kanssa”, Ruotsin Golfliiton viestintäpäällikkö Ove Ellemark sanoi Svensk Golfille.

”Tavoitteena on toimiva tasoitusjärjestelmä, jossa jokaisella on oikein laskettu tasoitus aamulla pelatun kierroksen jälkeen.”

Ellemark muistutti kuitenkin, että vaikka pelaajat eivät vajaan viikon ajan voi syöttää tasoitustaan, sen voi tarvittaessa tehdä jälkikäteen. Näin mahdollinen unelmakierros rekisteröityy kyllä.

”Tallenna tuloskortit kierroksilta, joita pelaat tulevalla viikolla. Kun avaamme rekisteröinnin uudelleen My Golf -palvelussa, voit siirtää tallennetut tulokset.”

Ruotsissa käytössä on GolfBox-järjestelmä, joka on myös Suomessa käytössä oleva golfkenttien toiminnanohjausjärjestelmä.

Lähde: Svensk Golf

Etsi luettavaa