Hyppää sisältöön

Pickalan kevätkunto miellyttää

Pickalan Seaside-kentällä saa olla tarkkana vesiesteiden kanssa.

Pickala Golf avasi viikonloppuna myös Forest-kenttänsä ja on nyt avoinna täydessä 54 reiän laajuudessaan.

GoGolf pistäytyi aurinkoisena tiistaina Pickalaan ja testasi Suomen suurimman golfkeskuksen keväisen kunnon.

Kello löi vähän yli 11, kun tepastelin Pickalan golftoimistoon ilmoittautumaan. Halusin saada kaikista kentistä tuntuman juttua varten, mutta tässä vaiheessa kautta kisakunto ei olisi ehkä ihan vielä riittänyt 54 reiän marssimiseen yhtä soittoon.

Pickalan aina niin ystävällinen ja hymyilevä toimistoväki tarjosi palvelupäällikkö Sannan johdolla pelijärjestykseksi mielenkiintoista yhdistelmää: Parkin etuysin ensimmäiset kuusi reikää, vaihto Forestin takayhdeksikölle ja siitä kirmaaminen Seasiden takalenkille – näillä mentiin!

Parkin reiät 1-6

Alkulämmittelyt olivat jääneet väliin, kun mäiskäisin ensimmäisen draivin Parkin ykköseltä. Nivelet poksahtelivat, mutta pallo päätyi vasten ennakkoasetelmia pitkälle ja keskelle väylää. Lähempi tarkastelu todisti menopallon ottaneen rullia. Johtopäätelmä: kenttä on kuiva, loistavaa!

Parkin väylät olivat etuysillä hienossa kevätkunnossa. Uutta ruohoa puski kovasti jo esiin syksyllä kuolleen tilalle, eikä märkiä kohtia löytynyt mistään.

Raffit olivat vielä keväälle ominaisen helpot: lyhyet ja suurimmalta osin kuivat nekin.

GoGolf Pickala Golf Park

Ja entäs ne viheriöt, joista ollaan aina niin kiinnostuneita? Parkin kuuden ensimmäisen väylän griinit olivat – käsi sydämellä – oikein pelattavat. Klubin mukaan myös aamulla ajetut.

Viheriöön tehdyt ilmastointireiät olivat kasvaneet umpeen ja griinien vauhdit yllättivät positiivisesti – putterilla ei todellakaan tarvinnut murjoa palloa, vaan putit lähtivät rullaamaan leppoisan tasaisesti pitäen linjansa, eikä selittelyille jäänyt sijaa. Harvinaista herkkua kevätgolfille!

Forestin takaysi 10-18

Parkin kutoselle saavuttuani siirryin Forestin kympille ohi taukokioskin, joka ei vielä ollut auennut.

Oletin saavani vettä taukokioskin seinän hanasta, mutta sekään ei ollut vielä auki. Oma moka, joten hotkasin kurkusta alas banaanin – janoon. Kannattaa siis täyttää vesileilit klubilla ennen kierrosta.

Forestin väylät olivat Parkin tapaan kuivat ja jo kasvukauteen pyrähtäneet. Tämä pisti suun messingille, sillä olin tottunut pelaamaan nollarulliville väylille alkukeväästä.

GoGolf Pickala Golf Forest

Forest avattiin Pickalan kentistä viimeisimpänä vastikään viikonloppuna, ja se näkyi vielä sen viheriöiden kunnossa.

Itse ruoho vihersi jo hienosti, mutta kriittisintä pelaajatyyppiä ilmastointiaukot olisivat voineet vielä vähän häiritä. Itseäni ei, koska päätin laittaa putit kupin pohjalle holkituksista viis veisaamatta.

Uskoakseni Forestin griinien reiät kasvavat kuitenkin nopeasti umpeen niin kuin Parkin puolella oli jo ehtinyt käydä.

Juuri auenneena kenttänä Forestin viheriöt olivat vielä Parkia vähän hitaammat, mutta eivät silti lainkaan liian hitaat. Puttaamiseen pystyi keskittymään täysillä ja lopputulos jäi kokonaan putterin heiluttajan harteille.

Seaside takaysi 10-18

Forestilta palattua siirryin caddiemasterin kautta sopivan tyhjään rakoon Seasiden takalenkille.

Päätin laittaa viha-rakkaussuhteeni Seasidea kohtaan syrjälle, kun lähdin nauttimaan aurinkoisen tiistain viimeisestä ysistä. Ja se tepsi, oiva painettu avaus keskelle kympin väylää. Rakastan Seasidea, ajattelin.

Seaside ei tehnyt poikkeusta loistavassa kevätkunnossa oleviin Pickalan kenttiin.

Jälleen väylät olivat talven jäljiltä kuivat. Näin ollen lyödessä väylältä tai raffista ei tarvinnut pelätä mailan uppoamista pehmeään turpeeseen.

Seasiden viheriöt yllättivät positiivisesti. Kesäisin olin tottunut niiden olevan laadullisesti vähän Parkia ja Forestia perässä, mutta nyt ne olivat melkein Parkin veroisessa terässä.

Ilmastointireiät olivat lähes tiessään ja putatessa pystyi keskittymään olennaiseen eli tuntumaan.

Miltä tuntuivat sitten bunkkerit? Olin unohtanut testata keväisten bunkkereiden tuntuman totaalisesti. Korjasin tilanteen lähettämällä sekä avauslyöntini että toisen palloni Seasiden päätösreiän par-kolmosen etupoteroon.

Bunkkerin hiekka oli pehmeätä eikä ollenkaan savimaista. Pelaajan kädet olivat jälkimmäistä. Bogi vihkoon ja kaunis tiistai Pickalassa oli omalta osaltani paketissa.

Loppuyhteenveto

Green fee houkuttelevasti hinnoiteltu: arkisin vieraalle 35€ ja viikonloppuisin 45€. Osakkaan seurassa 10 euroa halvemmalla. Opiskelijat ja juniorit (1990 tai myöhemmin syntyneet) pelaavat edullisesti 20 eurolla.

Pickala Golfin keväinen kunto yllätti positiivisesti. Ennakko-odotuksia ei ollut, mutta muihin kevätrundeihin verrattuna kaikkien kenttien pelattavuus oli mainiota luokkaa.

Griinit olivat oikein pelattavat ja paranevat entisestään päivä päivältä.

Palvelu klubilla oli todella ystävällistä – muistakaa tulla klubille hymy huulilla, niin saatte samalla mitalla takaisin.

Tiiboksit olivat myös harvinaisen ehjät alkukaudelle muutamaa vähän hiekkaisempaa lukuunottamatta.

Talkooväellä siistityt kentän ympäristöt ja vesiesteiden reunukset antoivat keväiselle Pickalalle huolitellun ulkonäön.

Huomautuksia:

Golfautoilla ei ole vielä asiaa kentälle. Siirtosäännöt voimassa.

Klubiravintola on vielä remontissa. Toimistolta saa kahvia ja pikkumakeaa, joten muistakaa ostaa isommat eväät ennen kierrosta.

GoGolf Pickala Golf griinit

Pickala kuuluu GoGolfin Länsiväylä-pakettiin yhdessä Peuramaan ja Kurk Golfin kanssa. Green fee -paketti kolmelle kentälle maksaa verkkokaupassamme 119 €.    


 

Etsi luettavaa