Hyppää sisältöön

Pickala emännöi Ladies European Tourin Suomen-kisaa – potti kasvaa 50 000 eurolla

Ladies European Tourin Suomen-osakilpailu pelataan vuonna 2023 Pickala Golfissa. KUVA: LASSI-PEKKA TILANDER

Ladies European Tourin Suomen-osakilpailu saa uuden pääsponsori ja kisa-areenan. Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailun palkintopotti on 300 000 euroa.

Ladies European Tourin osakilpailu pelataan Suomessa kolmatta vuotta peräkkäin. Tällä kertaa kilpailua emännöi Siuntiossa sijaitseva Pickala Golf. Kilpailukenttänä toimii Park-kenttä.

Kilpailun pääsponsori on Pickala Rock Resort, joka on rakentamassa Pickalaan par 3 -kenttää osana suurta kiinteistökehitysprojektia.

”Rock Resortin tavoitteena on Pickalan upean alueen kehittäminen entisestään. Ladies European Tourin osakilpailu Pickalassa sopii tähän tavoitteeseen mainiosti. Oli siis itsestään selvää, että haluamme nimikkokumppanina tukea kisan järjestämistä kotikentällämme”, Rock Properties Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Karvinen perustelee tiedotteessa. 

Palkintopotti kisassa nousee 300 000 euroon, minkä uskotaan lisäävän pelaajien kiinnostusta kilpailua kohtaan. Kilpailun promoottorina toimii Suomen Golfliitto. Potti kasvaa tämänvuotiseen kilpailuun verrattuna 50 000 eurolla.

Urheilullisesta näkökulmasta kiinnostavaa on se, että jaossa on ranking-pisteitä syyskuun Solheim Cupiin, mikä houkuttelee varmasti paikalla kiertueen kärkipelaajia kasvaneen palkintopotin lisäksi.

Tänä vuonna kilpailu pidettiin syyskuussa Ahvenanmaalla Ålands Golfklubbilla. Viime vuonna kisaa emännöi Turussa sijaitseva Aura Golf.

”Kiinnostus LET-kisaa ja kilpagolfia kohtaan ovat korkealla, ja viimeiset kaksi golfjuhlaa ovat olleet upeita menestystarinoita monella rintamalla. Golfliitolla on promoottorina vahva visio ja halu edistää naisten huippu-urheilua mahdollistamalla kansainvälinen tapahtuma tulevaisuudessakin. Uusia idoleita ja esikuvia esiintuomalla inspiroimme tulevaisuuden tähtiäkin. Suuri kiitos kuuluu luonnollisesti kaikille yhteistyötahoille, joita ilman tämä ei olisi mahdollista”, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen kertoo.

Pickalan kentillä on pelattu useita kansallisia ja kansainvälisiä arvokisoja, joten organisaatiolta löytyy jo mittavaa kokemusta järjestelyistä. Golfliiton mukaan myös muut päätöstä tukevat asiat napsahtivat pikavauhtia paikalleen.

”Ladies European Tourin osakilpailu on meille täydellinen ’match’, sillä Pickala tunnetaan sekä vahvana kilpagolfseurana että aktiivisena naispelaajayhteisönä. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat olennaisesti osa toimintaamme ja haluamme olla siksi mukana suomalaisen naisgolfin kehittämisessä”, Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen kertoo.

Myös Siuntion kunta tulee olemaan osa kilpailun kumppaniverkostoa. Kilpailuun haetaan tukea myös Opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Etsi luettavaa