Hyppää sisältöön

Phil Mickelsonin käsittämätön putki katkesi

Phil Mickelson tunnetaan pehmeistä käsistään.

Phil Mickelson piti hallussaan ennätystä, jonka rikkomisesta moni voi vain haaveilla. 49-vuotias tippui lopultakin pois maailmanlistan 50 parhaan joukosta.

Nähdäänkö Phil Mickelsonia ensi vuoden majoreissa ja WGC-kisoissa? Selvää se ei ainakaan tällä hetkellä ole, sillä Leftyn käsittämätön putki katkesi.

Kesäkuun puolivälissä 50-vuotispäiviään viettävä san diegolainen kerkesi olla maailmanlistalla 50 parhaan joukossa vuodesta 1993 lähtien. Täten Mickelsonin kausi rankingin huipulla katkesi reilun 26 vuoden jälkeen. 

Vielä keväällä näytti siltä, että vasuri tulee pitämään paikkansa helposti myös tämän vuoden jälkeen top-50:ssä. Voitto keväällä Pebble Beachin kisassa nosti hänet maailmanlistalla 17:nneksi, vaikka ikää oli jo 48-vuotta. 

Sen jälkeen kaikki on ollut golfkentällä vaikeaa. Mickelson ei ole Pebble Beachin jälkeen sijoittunut kertaakaan edes 30 parhaan joukkoon ennen Kiinan kilpailun sijaa 28 eilen. Sekään ei riittänyt, vaan pudotti Mickelsonia yhden sijan 51:nneksi. 

Ikä painaa jo varmasti, mutta Mickelsonin solakampi olemus antaa mahdollisuuden vielä urotekoihin. Pallo pakenee pitkälle, mutta tietty terävyys tuntuu ainakin toistaiseksi olevan poissa pelistä. On vaikea uskoa, että Tiger Woods valitsisi Mickelsonia Presidents Cupiin pelaajaksi – tai sitten kyseessä olisi todella kaunis lahja legendalle. 

Pari asiaa näyttää jäävän saavuttamatta Mickelsonin uralla: Maailmanlistan ykköspaikka ja US Openin voitto. Käytännössä kaiken muun hän on urallaan saavuttanut. Kuinka paljon hän olisikaan saavuttanut enemmän ilman Tiger Woodsin läsnäoloa maailmanlistan ykköspaikalla. 

Etsi luettavaa