Hyppää sisältöön

Phil Mickelsonin hurja lähipelinäytös Pebble Beachissa – tavoitteena ennätyksellinen kuudes voitto

Phil Mickelson on voittanut molemmat pelaamansa Champions Tourin kilpailut

Lefty näytti, kuinka yhdeksällä viheriöosumalla pelataan tulos viisi alle parin. Katso videoilta Mickelsonin hurmosta lähipelissä.

AT&T Pebble Beach Pro-Amia johtavalla Kanadan Nick Taylorilla(-17) on sunnuntaina todella epäkiitollinen tehtävä edessään.

Hän saa kärkiryhmään parikseen viidesti kisan jo voittaneen yleisönsuosikin Phil Mickelsonin. Kanadalaiskatsojia lukuunottamatta lähes kaikki paikallaolijat liputtavat Mickelsonin kuudennen voiton puolesta. Mark O´Meara on Mickelsonin tavoin yltänyt USA:n tunnetuimmalla kaikille pelaajille avoimella kentällä (poislukien Augusta National) viiteen voittoon.

Osallistujat ovat pelanneet Pebble Beachin lisäksi kertaalleen Spy Glass Hillsin ja Monterey Peninsulan. Taylorilla on yksi voitto PGA Tourilla vuodelta 2015, Mickelsonilla vastaava määrä on 44.

Lauantaina Mickelson jatkoi kahden ensimmäisen päivän hyvää peliään, mutta teki myös muutaman virheen, jotka hän korjasi mestarillisesti villiinnyttäen kotiyleisön. 

”Tuloksenteon kannalta oleellista on missata lyönnit oikeisiin paikkoihin. Siinä onnistuin erittäin hyvin”, junorivuosistaan asti säännöllisesti Pebble Beachissa pelannut ja kilpaillut Mickelson totesi  kolmannen kierroksen jälkeen Dottie Pepperin haastattelussa.

Kovan kuntokuurin ja tarkan ruokavalion tuloksena Mickelson on fyysisesti hienossa kunnossa.  Edellisvuoden Pebble Beachin sankari on pelannut 12 kuukauden jakson Saudi-Arabian kisaa (3.) lukuunottamatta täysin vihkoon. Vaikka tutuissa maisemissa menestyminen on lähes aina helpompaa, Mickelsonin pelissä oli lauantaina oireita pienestä otteen kirpoamisesta. Avauksista ja lähestymisistä melkoine osa suuntautui vasemmalle.

Nick Taylorin lisäksi myös Mickelson on kovan paikan edessä, kotiyleisön toive ja oletus on, että rutinoitunut mestari kuittaa sunnuntaina voiton numero 45.

”Pebble Beach on hauska, mutta myös vaikea kenttä scoorata. Kohdealueet ovat etenkin lähestymisissä monessa kohden pieniä. Tässä kisassa on vielä hyvinkin toistakymmentä miestä, jotka onnistuessaan pelaavat voitosta”, Mickelson arvioi haastattelussa.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa