Hyppää sisältöön

Phil Mickelsonille 8 miljoonaa taalaa PGA Tourin somekuninkuudesta: ”Kiitos kaikille hulluille, sekä todellisille faneilleni”

Phil Mickelson herättää sosiaalisessa mediassa keskustelua golfin ja muun urheilun lisäksi muistakin aiheista

Phil Mickelson saa tilaa mediassa ja herättää keskustelua somessa. Suosituimmassa twiitissään vasuri heitti lukijoille ehdotuksen ja kysymyksen omikron virusmuunnoksen taltuttamisesta.

PGA Tour julkaisi alkuvuodesta jäsenilleen projektin ja kilpailun, Player Impact Program. Siinä heitä aktivoitiin nostamaan omaa ja PGA Tourin häntää medianäkyvyyden ja sosiaalisen median osalta.
Kriteerejä määriteltiin viisi, joista ensimmäisenä oli pelaajan huomioarvo googlen listauksissa 

Tour lohkaisi kilpailuun budjetistaan huiman summan, 40 miljoonaa dollaria palkinnoiksi parhaiten pärjääville.

Kilpailuaika on päättynyt, ja virallisesti PGA Tour on ilmoittanut raportoivansa tuloksista helmikuun puolivälissä.
Projekti sai luonnollisesti heti julki tultuaan kritiikkiä etenkin siitä, että se on suunnattu erityisesti supertähtien voiteluun ja kilpavarusteluun ulkopuolista uhkaa, Saudi-Arabian rahoittamaa Touria vastaan.

Phil Mickelson julistautui keskiviikkona julkaisemassaaan twiitissä jo kisan voittajaksi. Hän tulee saamaan ykköstilastaan kahdeksan miljoonaa taalaa. Kisan kakkosen, koko kalenterivuoden PGA Tourilla pelaamatta olleen Tiger Woodsin osuus oli kuusi miljoonaa.

d like to thank all the crazies (and real supporters too) for…………………
Helping me win the PiP!!
To get the 2nd half of the money I have to add an event I haven’t played in awhile. See you in Kapalua ️‍♂️ ‍♂️
P.S. I’ll try and find another hot controversial topic soon

— Phil Mickelson (@PhilMickelson) December 29, 2021

Mitkä tekijät sitten nostivat Leftyn ohitse muiden?

Hän sijoittui PGA Tourilla vain kerran kymmenen joukkoon. Voitto PGA Championshipissa 50-vuotiaana herätti mediassa ja somessa hurjan huomion. Mickelson on pitkään ollut aktiivinen etenkin twitterissä, jossa hän twiittaili kotimatkallaan kisasta useita tunteja fanien sekä muiden asiasta kiinnostuneiden kanssa.

Mickelson on myös jatkunut kauden aikana ennätykselistä voittokulkuaan Champions Tourilla, koko uralla ykköstiloja on kuudessa kisassa neljä.
Vaikka Mickelson ei mahtunut pelaajana mukaan Ryder Cupiin, hän sai paikan apulaiskapteenina. 

TV-kommentaattorina Mickelson on aiemmminkin toiminut kilpailujensa yhteydessä. Brooks Koepkan ja Bryson DeChambeaun haasteottelussa hän hääri ansiokkaasti koko shown kapellimestarina ja juontajana.

Mickelson on saanut vuosien aikana runsaas mainetta ja arvostusta, arvosteluakin siitä, että hän ei kumartele etenkään golfjärjestöjä ja niiden päätöksiä kohtaan, jos kokee asioiden kulkevan väärään suuntaan. Muistissa on monella vuoden 2014 Ryder Cup, jossa Mickelson nosti kapteeni Tom Watsonin heikon valmistaumisen ja  lepsun asenteen työtään kohden tikunnokkaan. 

Joulun alla Phil Mickelson julkaisi twitterissä kirjoituksen, jossa hän kyseenalaisti omikron virusmuunnnoksen hoidon ympäri maailman. Twiitti sai tykkkäyksiä ennätyksellisen määrän, peräti 56 000.

Keskusteluakin sen ympärillä luonollisesti syntyi, jonka Mickelson tiesi varmasti jo twiittiä kirjoittaessaan.

Alkavallakin kaudella Mickelson tulee olemaan otsikoissa kentillä ja sen ulkopuolella. 
USA tullee tapansa mukaan nimeämään vuoden 2023 Ryder Cup -joukkueen kapteeninsa tammi-helmikuun aikana.

Phil Mickelson on selkeä ennakkosuosikki, jolle on vaikea löytää haastajaa, mikäli hän itse katsoo ajankohdan oikeaksi. Tiger Woodsin aika tullee vasta Leftyn jälkeen.

Serious question since I’m not a dr. If omicron is contagious but not deadly(25,000 cases in Africa with no deaths) why try and control it? Why not let it go and let people get it and develop immunity? Especially for those who won’t get vaccinated? Pls no hate, I’m just curious.

— Phil Mickelson (@PhilMickelson) December 23, 2021

Etsi luettavaa