Hyppää sisältöön

Phil Mickelson vastasi kummallisesti kritiikkiin koskien saudikisaa: ”Suosituksesi tuntuu minusta typerältä”

Ewen Murray ei ymmärtänyt Phil Mickelsonin perusteluja Saudi-Arabian-kisaan osallistumiselle.

Golftoimittaja kyseenalaisti Phil Mickelsonin perustelun Saudi-Arabian-kisaan osallistumiselle.

Saudi-Arabiassa tammi-helmikuun vaihteessa pelattava European Tourin kilpailu on kerännyt nimekkään osanottajakatraan varsinkin rapakon toiselta puolelta.

Kiertuetta on ylipäätään kritisoitu siitä, että se laajeni aiemmin tänä vuonna Saudi-Arabiaan, joka tunnetusti polkee ihmisoikeuksia monella eri tavalla.

Kritiikki kohdistuu myös kilpailuun osallistuviin nimekkäisiin pelaajiin, jotka eivät välitä Saudi-Arabian heikosta maineesta, vaan osallistuvat suuren starttirahan houkuttelemina kilpailuun.

Siltä ei ole välttynyt Phil Mickelsonkaan, jonka osallistumisesta kisaan uutisoimme eilen. Mickelson puolusteli päätöstään sillä, että haluaa kokea uusia kolkkia maailmassa.

Tunnettu golftoimittaja ja entinen golfammattilainen Ewen Murray kummeksui Mickelsonin perusteluita ja twiittasi tälle, että eikö hän voisi kokea uusia maita vapaa-ajallaan ja ilman, että siitä hänelle maksettaisiin jotain. ”Lefty” vastasi Murraylle seuraavasti: ”Voisin toki, mutta koska minulle annetaan mahdollisuus pelata ja kilpailla vierailun aikana, suosituksesi tuntuu minusta tyhmältä”, Mickelson sanoi.

Sitä Mickelson oli myöntänyt ymmärtävänsä ihmisiä, jotka ovat hänen päätökseensä pettyneitä, mutta vakuutti olevansa innoissaan siitä, että pääsee Saudi-Arabiaan vierailemaan ensimmäistä kertaa.

Ihan kaikki nimimiehiä saudit eivät ole öljymiljoonillaan saaneet houkuteltua kisaamaan. Viime vuonna Tiger Woods kieltäytyi jättisummasta, eikä tänä vuonna Rory McIlroy sanonut kyllä saudien kutsulle.

Viime vuonna kisan voitti Dustin Johnson, mutta se muistetaan sitäkin paremmin Sergio Garcian raivostumisesta. Espanjalainen tärveli viheriöitä mailallaan turhauduttuaan peliinsä.

Garcia on tänäkin vuonna mukana, mutta ilman starttirahaa hyvityksenä viimevuotiselle töppäykselleen.

Suomesta kisaan osallistui viime vuonna Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu. Palkintorahaa kisassa on jaossa 3,5 miljoonaa dollaria.

European Tour on katsottavissa Suomessa Viaplayltä ja Viasatilta

Etsi luettavaa