Hyppää sisältöön

PGA Tourin uusi ennätys! – korealaispelaaja teki parin upottamalla lyöntinsä 228 metrin matkalta

Sangmoon Bae päätti kierroksensa tyylillä 3M Openin  avauskierroksella

Sangmoon Bae löi kierroksensa aikana neljä palloa veteen. Päätös kierrokselle oli kuin satukirjasta. 18:lla kaksi kertaa veteen lyötyään hänen puulyöntinsä päätyi reikään, tuloksena par.

Sangmoon Baella oli vaikea kierros päätösvaiheillaan PGA Tourin viikonlopun kilpailussa, 3M Openissa. Hän oli ennen 18:tta reikä neljä yli parin, sijaluku oli reiluti päälle sadan. Tilastollisesti helpolla par-viitosella, jossa vettä on heti väylän oikealla puolella koko matkan ja viheriön edessä hänen avauksensa rullasi väylälle laskeuduttuaan veteen. 

Korealainen pääsi dropin otettuaan lyömään kolmattaan 227 metrin matkalta. Lopputulos oli sama, pallo pulahti sukkana veteen 19 metriä ennen viheriötä.  Droppi samaan paikkaan, (jaardin kauemmaksi ShotLinkin mukaan) ja palloa ilmaan. Nyt Sangmoon Bae onnistui,  pallo putosi viheriölle ja upposi reikään 228 metrin matkalta. Tuloillaan ollut katastrofi päätösreiältä jäi syntymättä, tulokseksi kertyi 75 lyöntiä ja 143:s sija.

Baen onnistuminen on PGA Tourin uusi ennätys, Steven Bowditchin (167 m) aiempi ennätys parani kerralla yli 60 metriä! PGA Tourilla pelaajat joutuvat varsin harvoin lyömään  yli 200 metrin matkoilta par tavoitteenaan. 

Harva muistaa että PGA Tourilla kaksi kertaa voittanut Bae oli 2010-luvun alkupuolella kovan luokan pelimies, ja maailmanlistallakin parhaimmillaan 26:s. Nykyään sijaluku on päälle 500:n, kuluvalla kaudella korealainen on pelannut ensimmäksen Korn Ferry Touria.

Matthew Wolff teki edellisvuonna päätösreiälä eaglen ja kukisti Bryson DeChambeaun yhdellä lyönnillä

Matthew Wolff teki edellisvuonna päätösreiälä eaglen ja kukisti Bryson DeChambeaun yhdellä lyönnillä

GETTY IMAGES

3M Openia johtaa avauspäivän jälkeen Richy Werenski (63,-8). Edellisvuoden voittaja Matthew Wolff ja Tony Finau ovat kahden lyönnin päässä.

3M Open, tuloslista

Etsi luettavaa