Hyppää sisältöön

PGA Tourin koronatilanne synkkenee – nyt kisasta joutuu vetäytymään Brooks Koepka

Brooks Koepkan caddiellä Ricky Ellliotilla on todettu koronavirustartunta.

PGA Tourilla on todettu vajaassa viikossa neljä koronatartuntaa. Kaksi sairastuneista on pelaajia ja kaksi caddieitä.

Maailmanlistalla neljäntenä oleva Brooks Koepka jää pois tällä viikolla pelattavasta Travelers Championshipistä koronaviruksen takia. 

Koepka itse ei ole saanut positiivista testitulosta. Sen sijaan tauti on todettu hänen caddiellään Ricky Elliottilla. Kuultuaan tartunnasta tänään Koepka vetäytyi kilpailusta varotoimenpiteenä.

”Jään pois kilpailusta suojellakseni muita. Minusta se on oikein”, Koepka perusteli Golfweekille.

Koepka sanoi, että haluaa pelata varman päälle, eikä aio riskeerata kenenkään riskiryhmään kuuluvan elämää siltä varalta, että hänellä olisikin tartunta negatiivisesta testituloksesta huolimatta.

Elliott, Koepka ja tämän valmentaja Claude Harmon III menivät uudelleen testattavaksi sen jälkeen, kun he kuulivat Graeme McDowellin caddien Ken Comboyn positiivisesta koronatestituloksesta. Ainoastaan Elliottilla todettiin koronaviruksen aiheuttama covid-19-tauti.

Koepka ja McDowell pelasivat tiistaina yhdessä harjoituskierroksen. Samana iltana McDowell tiedotti caddiensä koronatartunnasta ja omasta poisjäämisestään tämänviikkoisesta kisasta.

Kolmikko Koepka-Harmon-Elliott oli testattu jo aiemmin maanantaina, kun he saapuivat kisapaikalle. Tuolloin kaikkien kolmen testitulos oli ollut negatiivinen.

Koepka on ollut tiukasti eristyksissä kolmen ensimmäisen kisaviikon aikana, kun tour käynnistettiin uudelleen koronatauon jälkeen. Hän on vuokrannut asunnon, eikä ole asunut hotelleissa. Sen lisäksi hänellä on ollut oma kokki mukanaan kisamatkoilla.

Golfweekin mukaan McDowell, Comboy ja Elliott osallistuivat viikko sitten maanantaina heidän läheisen ystävänsä hautajaisiin Orlandossa. McDowellin mukaan hänen caddiensa Comboy uskoo, että hän oli saanut tartunnan pari päivää ennen hautajaisia matkustettuaan tavallisella lennolla Dallasista Orlandoon Charles Schwab Challengen jälkeen.

Kahden caddien lisäksi PGA Tourilla on saanut koronatartunnan myös kaksi pelaajaa: Cameron Champ ja Nick Watney.

PGA Tour käynnistyi uudestaan pari viikkoa sitten. Koronavirus on jyllännyt maailmassa pahiten Yhdysvalloissa, jossa tautiin on kuollut noin 124 000 ihmistä. Vahvistettuja tartuntoja maassa on yli 2 miljoonaa.

Etsi luettavaa